‘Vikend u prirodi’: Uživajte u ljepotama Nacionalnog parka ‘Krka’ po promotivnoj cijeni ulaznice

- 30. rujna 2020.

Akcijom “Vikend u prirodi” Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružuje se programu “Tjedan odmora vrijedan”, kojeg organiziraju Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica. Svake subote i nedjelje u listopadu individualni posjetitelji mogu posjetiti Nacionalni park „Krka“ po promotivnoj cijeni ulaznice od 50 kn za odrasle i djecu od sedam do osamnaest godina.

– Nacionalni park ‘Krka’ ove je godine najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj. Veliki udio u tim brojkama dali su upravo domaći zaljubljenici u prirodu, a ovo je način da se taj pozitivan trend nastavi, kazala je ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park ‘Krka’ Nella Slavica i dodala:
– Naši ljudi naši su najbolji glasnogovornici i zato im želimo biti pristupačni, kako bi upoznajući svoj zavičaj pomogli u njegovoj zaštiti i očuvanju.

Izmjena godišnjih doba najprimjetnija je u prirodi. U Nacionalnom parku ‘Krka’ svako je posebno, ali u jesen Krka ipak odijeva svoje najljepše ruho.
Rijeka se nahrani kišama, a vjetar porazbaca lišće po stazama. Pravi je to ugođaj za šetnju poučno-pješačkim stazama ili vožnju biciklističkim rutama.
Staze vode kroz očaravajuće krajolike očuvane prirode s kojih se pruža zadivljujući pogled na rijeku i njezine slapove, raznovrsnu vegetaciju i geomorfološke oblike stijena a opremljene su edukativnim tablama s informacijama o živom svijetu te kulturnim i povijesnim znamenitostima toga područja.

Iz Javne ustanove NP ‘Krka’ poručuju: Iskoristite ovu akciju i detaljnije se upoznajte sa svim onim što Nacionalni park ‘Krka’ jest i postanite njegovi glasnogovornici u zajednici, dijeleći znanje i vrijednost očuvanja okoliša.

Od 1.  do 15. listopada Nacionalni park ‘Krka’ otvoren je za posjetitelje od 8  do 18 sati, a  od 16. do 31. listopada od 9 do 17 sati.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian