Večeras u Drnišu počinje festival ‘Glumci u Drnišu – GOODFEST – Donosimo detaljan program!

- 23. srpnja 2021.

Od danas 23.07. do utorka 27.07. Drniš i okolica postaju središnji kazališni događaj u Hrvatskoj!!

GOODfest program:

PETAK – 23.07. 2021

 • 20:00 h – Etno udruga Petrovo Polje
 • 21:00 h – Predstava ‘Majstori’ – Kazalište Moruzgva
 • 22:30 h – Nastup Travelin’ benda – svirka uživo
 • 23:30 h – Vatromet

SUBOTA – 24.07.

 • 19:00 h – Dramske radionice za djecu Sanja Milardović / Dom kulture Drniš
 • 21:00 h  – Arijana Čulina ‘Disco baba’
 • 22:30 h –  DJ – Disco večer

NEDJELJA – 25.07. 2021.

 • 19:00 h – Turistička tura po Drnišu ‘Na carskim i kraljevskim stolovima’, uz turističkog vodiča Josipu Petrinu
 • 19:00 h – Dramske radionice za djecu Sanja Milardović / Dom kulture Drniš
 • 21:00 h – Vla vla vlajland cabaret’ u selu Kljaci (općina Ružić) / Kazalište Moruzgva
 • 21:00 h – POP večer – DJ – Poljana Drniš

PONEDJELJAK  – 26.07. 2021.

 • 19:00 h – Dramske radionice za djecu, vodi glumica Sanja Milardović / Dom kulture Drniš
 • 21:00 h – Krtice / Kazalište Kerekesh
 • 22:30 h – Rock večer – DJ

UTORAK – 27.07.2021. 

 • 21:00 h – ‘Jel’ tako, Zorane?’ / Kazalište Moruzgva; teatar ‘Marin Držić Dubrovnik – premijera
 • Zatvaranje festivala

Napomene: 

 • Radionica za djecu Sanje Milardović 24.-26. srpnja s početkom u 19:00h u Kino dvorani. Radionica je na temu oslobađanja od sramežljivosti i javnog nastupa.
 • Svaku večer na Poljani u ponudi Drniško pivo ‘Vrelo života’ – Pivovare 022, Vinopolod vinarija Šibenik – razna vina, ‘Kuća pršuta i sira Perajica’ sa sirom, pršutom ii kruhom ispod peke.
 • Sponzor festivala tvrtla Alu Flex Pack posjetitelje časti kavom i čokoladicama.

DAKLE: Usprkos svim nedaćama koje je pandemija koronavirusa donijela kazališnom svijetu, ipak se realiziraju pojedini dobri i hvalevrijedni projekti.  Poznata glumica petropoljskih korijena Ecija Ojdanić i Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice grada Drniša, pokreću kazališni festival znakovitog imena ‘GOODFEST’ .

Ideja o nastanku ove manifestacije pokrenuta je s ciljem postizanja bolje vidljivosti Drniša na turističkoj karti Hrvatske, našeg grada za kojeg želimo da bude nadaleko poznat po prirodnim ljepotama, tradicionalnim delicijama – drniškom pršutu, sirevima i vinima, predivnim ljudima i bogatoj povijesti.

Kazališni projekt koji podržavaju Pučko otvoreno učilište Drniš, Grad Drniš, Šibensko kninska županija, lokalni ugostitelji te firme iz grada i bliže okolice ugostit će naša najpoznatija kazališna i glumačka imena, a predstave u već dogovorenom programu obradit će neke od aktualnih tema o kojima svakodnevno razgovaramo ispijajući popodnevne kave – razorni potresi koji su iza nas, pandemija koronavirusa i druge.

Smijeha i dobrih vibracija neće nedostajati, a publika će imati prilike nakratko vratiti se i u osamdesete u malo drugačijem i humorističnom duhu.

“Važnost GOODFEST-a za Drniš kao grad je neizmjerna. On će gradu dati novi polet, novu, moderniju energiju iz koje će se rađati i druge ideje i projekti. Zaista smo sretni što iz naših krajeva potječu tako divne osobe, kao što je i sama Ecija Ojdanić, koji zbog čvrste veze sa svojim krajem žele pomoći razvitku i boljitku. Iskreno mislim kako su ljudi iz Dalmatinske zagore najviše vezani za svoj kraj, nekako tu poveznicu uvijek naglašavaju, ne odriču se svog tvrdog naglaska i uvijek isključivo idu kući na zimovanja i ljetovanja, bez obzira što nema ni mora, a ni skijaških staza. Takav slučaj je i s mojim roditeljima koji sad već preko 40 godina žive u Zagrebu. Takav slučaj je, čini mi se, i s Ecijom te smo zahvalni za svakog takvog čovjeka/ženu i svaku priliku koju takve osobe za sobom nose” – izjavila je Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice grada Drniša

“GOODFEST je festival koji je nastao iz moje dvije ljubavi; ljubavi prema kazalištu i ljubavi prema Drnišu. Jednostavno, u meni je već dugo vremena rasla potreba da Drnišu vratim bar dio ljubavi koju sam dobila u svome bezbrižnom djetinjstvu. Trudim se mom gradu dati ljubav kroz ono što najbolje znam, kroz kazališnu umjetnost. Živimo u izuzetno zahtjevnim vremenima, kada je sve teže nego što je bilo inače, no upravo ta vremena su bila pokretač. U njima neki samo vide probleme, a drugi prilike. Moja Moruzgva je, za te prilike, radila fantastično, no kada smo bili “zatvoreni” ostajalo je vremena da svoje želje, o kojima sam dugo maštala, krenem realizirati. Danas sam sretna što sam to vrijeme stvarala i radila jer, nadam se, da će ovo ljeto Drnišanima biti nasmijano i zabavno, da će glumci uživati u izletima koje im je priredila TZ Drniša, da će se vratiti u svoje gradove s nezaboravnim uspomenama. Želja mi je da se ostatak Hrvatske upozna ovaj prekrasan kraj umjetnika, glazbenika, kipara, intelektualaca i vrijednih, srdačnih ljudi. Drniški kraj je destinacija iz snova, naša Provansa, bogate kulturne, povijesne, sakralne, gastronomske i sportske turističke ponude. Vidimo se u Drnišu od 23. do 27.07.” – izjavila je Ecija Ojdanić.

Predstava ‘Majstori’, koja je svoju premijeru doživjela prošle godine, otvara prvi dan festivala. Majstori okupljaju odličnu glumačku ekipu – Petru Dugandžić, Eciju Ojdanić, Jasnu Palić Picukarić, Matiju Šakoranju, Sinišu Ružića i Ivana Colarića, koja nam kroz radnju smještenu u Zagrebu u vrijeme nakon potresa daje jasnu sliku što nam se događa kao društvu, ali i kao pojedincu. Autorica predstave je Ana Tonković Dolenčić, a za režiju je zaslužan Krešimir Dolenčić.

Drugog dana festivala na scenu će stati glumica i spisateljica Arijana Čulina, koja u predstavi ‘Disco baba’ odlučuje postati DJ, kojem je uzor Tina Turner, nostalgično se prisjećajući mladih dana i odlazaka u disco kroz priču o svemu što se promijenilo od kada je bila mlada.

Na programu je i nastavak hita ‘Cabaret preko veze’ – ‘Vla-Vla-Vlajland cabaret’ kao druga epizoda pustolovina Vlajne čistačice, koju utjelovljuje Ecija Ojdanić. Kulturološki nesporazumi i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u Njemačkoj, zemlji snova mnogih naših gastarbajtera, ponovno će zabaviti publiku, ali i poslati važnu poruku. Za režiju je zaslužan Ivan Leo Lemo.

Gostuje i predstava ‘Krtice’ u režiji Ljubomira Kerekeša, u kojoj glavnu ulogu igra mladi i višestruko nagrađivani Jan Kerekeš, koji je za ovu predstavu bio nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine. Predstava na maksimalno duhovit način prikazuje borbu domara nogometnog kluba s neumornim krticama, koji će pokušati otjerati isprobavajući sve metode koje su ikad ikome pale na pamet.

Za kraj festivala ostavljena je predstava o kojoj će se sigurno pričati ove godine, a publika u Drnišu ima priliku među prvima vidjeti kakva je nova predstava kazališta Moruzgva, nastala u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku – Jel’ tako, Zorane? Predstava u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti. Vječno, pa tako i danas, aktualne teme u ovoj predstavi su oblikovane uz veliku dozu humora, koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti. U glavnim ulogama igraju Vedran Mlikota, Ecija Ojdanić, Petra Svrtan, Iva Kraljević i Paško Vukasović.

Festival traje pet dana, a ulaz na sve predstave je besplatan.

Predstave će biti izvedene na dvije lokacije – Poljani u Drnišu te ispred Crkve Svetog Ilije u Kljacima. Organizatori za sljedeću godinu već planiraju postavljanje dijela programa na Roškom slapu te obogaćivanje kazališnog programa i onim glazbenim.

Važnost ove manifestacije za Drniš kao grad je neizmjerna, jer će se, kroz novu i moderniju energiju koju njome dobiva, rađati nove ideje i projekti. Stoga nemojte propustiti ovaj festival kojem ćete se svake godine iznova poželjeti vratiti.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background