Večeras u drniškoj knjižnici promocija nove knjige Gorana Blaževića

- 21. listopada 2021.

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige danas (četvrtak, 21.10.2021.)  u Narodnoj knjižnici Drniš bit će upriličeno predstavljanje knjige autora Gorana Blaževića – ‘Karavana: ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali’.

Nova knjiga Gorana Blaževića ‘Karavana’ donosi priču o nesvakidašnjem iskustvu prelaska jedne od najvećih svjetskih pustinja, Rub al Khali u Saudijskoj Arabiji.

Nakon ‘Svilima’, knjige o njegovom 3300 km dugom pješačenju od Jordana do Hrvatske, Blažević je ovoga puta 650 km pijeska prešao – na leđima deve.

Početkom 2019. godine dobio je priliku biti jedan od prvih stranaca s turističkom vizom za ulazak u Saudijsku Arabiju, državu desetljećima zatvorenu za strance. Bio je dio velike ekspedicije kroz pustinju koju je organizirala saudijska kraljevska obitelj i koja je nosila ime ‘Rakayib’ – na arapskome, „karavana deva“.

Cilj ekspedicije bio je stvoriti najveću karavanu deva koja je ikad prošla tom pustinjom. Početak je bio na jugu, na samoj granici s Jemenom, a cilj selo Jabrin koje označava sjeverna vrata pustinje Rub al Khali.

Predstavljanje knjige biti će popraćeno fotografijama i video zapisima snimljenim tijekom putovanja.

Početak je u 19 sati.

Broj posjetitelja je ograničen (do 30) .

**obavezno je nošenje maski i pridržavanje svih epidemioloških mjera

Ravnateljica Narodne knjižnice Drniš Danijela Drezga:

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background