Utorak donio jedan novi slučaj u županiji i to sa drniškog područja

- 21. travnja 2020.

Na dan 21. travnja 2020. još je jedna osoba oboljela od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja Grada Drniša.

Od početka epidemije, s današnjim danom, broj zaraženih osoba u našoj županije je 82 od kojih imamo 23 ozdravljene osobe.

Na Odjelu infektologije županijske opće bolnice hospitalizirano je 11 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 381 osoba, od čega je 244 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 323 osobe.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

Sukladno Odluci o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije e- Propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije. Osobama koje nemaju prebivalište ili stalni boravak na području otoka Šibensko-kninske županije, odlazak na otok javnim linijskim prijevozom moguć je samo uz izdanu e-Propusnicu.

“Apeliramo na naše građane da se i dalje pridržavaju Odluka Stožera civilne zaštite RH, te mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Županijski, gradski i općinski stožeri CZ i dalje prate na svom području pridržavaju li se građani navedenih mjera, te zahvaljuju svima koji odgovornim ponašanjem čuvaju zdravlje svoje i svojih bližnji” – izvijestio je Stožer civilne zaštite Šibensko kninske županije.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian