Uspješno provedena još jedna planinarska škola PD Promina

- 23. lipnja 2020.

U organizaciji Planinarskog društva Promina uspješno je provedena još jedna Opća planinarska škola prema pravilniku komisije za školovanje Hrvatskog planinarskog saveza.

U Planinarskom domu na Promini 19. lipnja 2020 održan je završni ispit a školu je uspješno završilo 13 polaznika, članova  PD Promina, HPD Zolj Vrlika i HPD Sinjal Kijevo.

Škola je započela krajem veljače a završena je sredinom lipnja. Uobičajeno trajanje škole inače je dva mjeseca ali je uslijed suzbijanja širenja epidemije koronavirusa došlo do pauze.

Škola se sastojala od teorijskog djela koji se održavao u prostorijama PD Promina u Drnišu i praktičnog djela i vježbi koje su se održavali na terenu. Tijekom  škole polaznici popeli na Sinjal (Dinara) 1831 m najviši vrh u RH, te na uvijek atraktivno Sveto Brdo 1753 m na Južnom Velebitu.

Polaznici su učili o kretanju i pripremi odlaska u planinu, osnovama alpinizma i speleologije, korištenju tehničke opreme, prvoj pomoći i HGSS-u.

Planinarska škola je temelj za specijalističke tečajeve u HPS-u, vodičku službu, alpinističku i speleološku školu.

Iz drniškog planinarskog društva zahvaljuju se svim predavačima i instruktorima kao i iskusnim članovima PD Promina koji su pomogli u organizaciji škole.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background