Uspješni rezultati Rudara u Četvrtoj ligi!

- 28. listopada 2009.

Nogometni klub Rudar iz Siverića nakon odigranih 7 kola u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi – podskupina A, u kojoj se natječu klubovi iz Zadarske i Šibensko – kninske županije, nalazi se na visokom četvrtom mjestu.

Mladen BukaricaPredsjednik kluba Mladen Bukarica izjavio je kako su u klubu više nego zadovoljni igrama i rezultatima s obzirom da se momčad kompletirala samo dva tjedna prije početka sezone, a zajedno su odradili tek dva treninga. – Cilj kluba je plasman u sredini ljestvice, a uvjereni smo da zajedničkim radom svih entuzijasta koji su uključeni u rad Rudara, taj cilj možemo i ostvariti, izjavio je prvi čovjek kluba iz Siverića.
Bukarica dodaje kako Rudar zaslužuje natjecanje u Četvrtoj ligi jer je to izborio odličnim rezultatima u Županijskoj ligi. Inače, riječ je o klubu bogate tradicije koji je osnovan 1932. godine, a najveće uspjehe ostvario je polovicom pedesetih godina kada se natjecao u jedinstvenoj Dalmatinskoj ligi. Treba spomenuti i osvajanje 1. mjesta u Županijskoj ligi 2001. godine, kada je izboren plasman u Treću hrvatsku nogometnu ligu, ali zbog financijskih poteškoća klub je bio primoran odustati od natjecanja u višem rangu.
Predsjednik Rudara Mladen Bukarica ističe kako u klubu svi rade besplatno i samo čistim entuzijazmom i ljubavlju prema Rudaru, održavaju klub, te naglašava kako nikada neće dovesti u pitanje egzistiranje kluba iz Siverića. Iako je trenutačno kriza i gotovo svi klubovi imaju financijskih problema, Bukarica drži da Rudar mora opstati u ovom rangu.
U klubu u mlađim uzrastima trenira i 110 djece,te nema straha za budućnost Rudara, a s njima rade Mate Škorić, Stipe Odak i Ivan Ramljak, dok seniore vodi Dragan Ivić.
Mladen Bukarica legenda je Rudara i u klubu je od 1974. godine. Dugo vremena je bio tajnik, a odnedavno obnaša funkciju predsjednika kluba. Dobio je i priznanje Svjetske nogometne organizacije – FIFE za sportski volonterski rad, a dobitnik je i nagrada Grada Drniša i Šibensko – kninske županije za razvoj sporta.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background