Udruga Žena iz Drniša u okviru programa ‘Zaželi’ zaposlila 30 gerentodomaćica

- 15. prosinca 2022.

 Udruga „ŽENA“ iz Drniša je potpisala 19.10.2022. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Sretnija starost 3“ koji provodi u partnerstvu s HZZ, Područni ured Šibenik i Centrom za socijalnu skrb Drniš .

Projekt je financiran u okviru natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa za zapošljavanje žena „ZAŽELI“, faza 3. Ukupna vrijednost projekta je 1.482.520,00 HRK. Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 1.482.520,00 HRK , od čega je 85% iz ESF-a, a 15%  iz Državnog proračuna RH.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik je kao partnerska organizacija sudjelovao u odabiru ciljne skupine, odnosno žena koje su predale zamolbu za posao. Centar za socijalnu skrb Drniš je kao partnerska organizacija izvršio provjeru krajnjih korisnika/ica tj. da osoba nije korisnik/ica potpore i podrške, kojem je predmetna usluga potpore i podrške već osigurana iz sredstava Državnog proračuna ili drugog javnog izvora, a koja stoga ne može biti korisnik/ica potpore i podrške unutar ovog projekta.

Cilj ovog projekta je povećati zapošljivost teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja uz povećanje razine kvalitete života starijih i nemoćnih osoba na širem drniškom području (Drniš i okolna naselja, Ružić, Unešić, Promina).

U okviru projekta zaposlili smo 30 gerontodomaćica koje će pružati usluge pomoći u kući za trenutno 197 starijih osoba.

Projekt traje osam mjeseci, a gerontodomaćice su zaposlene na 6 mjeseci.

Uz usluge podrške svaki od korisnika će na mjesečnoj razini primati i higijenske potrepštine.

Pri zapošljavanju prednost su imale žene starije od 50 godina kao i žene koje pripadaju ranjivim skupinama kao što su osobe s invaliditetom, žene žrtve obiteljskog nasilja i trgovanja ljudima, azilantice i žene koje su izašle iz sustava skrbi, liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unatrag osam mjeseci, pripadnice nacionalnih manjina i beskućnice te pripadnice ostalih ranjivih skupina.

Korisnici su osobe starije životne dobi i nemoćne osobe. Pod starijim osobama se smatraju osobe starije od 65 godina, dok se kao nemoćne osobe smatraju osobe s invaliditetom.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian