Učenici osnovne i srednje škole učili o Domovinskom ratu i 142. brigadi

- 9. prosinca 2016.

Učenici drniške osnovne i srednje škole danas su imali sat povijesti o Domovinskom ratu – kojega je organizirala Udruga 142. brigade hrvatske vojske a povodom 25. obljetnice ustrojavanja brigade.
Učenici su prvo razgledali izložbu ratnih fotografija postavljenu u holu dvorane Ivana Meštrovića u Domu kulture koju je postavio Davor Gaurina viši kustos Gradskog muzeja Drniš.
Potom su pogledali dokumentarni film o ratnom putu 142. brigade HV-a od njenog osnivanja 1. prosinca 1991. godine do najznačajnijih akcija u kojima su sudjelovale njezine postrojbe. Autori filma su ratni novinar Ante Vukušić i snimatelj HRT-a Joško Vukušić koji su iz svoje bogate ratne video arhive izdvojili najvažnije trenutke ratnog puta, a prvi put je prikazan prije tjedan dana na svečanoj akademiji održanoj povodom 25. obljetnice osnutka 142. brigade.
Školarcima su o Domovinskom ratu sa naglaskom na ratni vihor na drniškom području govorili pukovnik Dragan Radeljak predsjednik Udruge 142. brigade HV-a i kustos Davor Gaurina.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian