U Skradinu bogat program za 11. sajam agroturizma Šibensko kninske županije

- 23. travnja 2019.

U organizaciji Šibensko-kninske županije i Javne ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije 30. travnja i 1. svibnja 2019. godine u Skradinu će se održati 11. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije.

Sajam je izložbeno prodajnog karaktera i održava se na ulazu u Nacionalni park Krka. Na sajmu predstavljamo ukupno bogatstvo naše županije, od autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta, kulturne baštine, folklora, starih zanata te turističke ponude na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja. Svake godine jedna od hrvatskih županija je partner na sajmu. Ove godine to je Osječko-baranjska županija.

Na ovogodišnjem sajmu predstaviti će se ukupno 179 izlagača, od kojih 63 izlagača iz Šibensko-kninske županije, 13 iz Osječko-baranjske županije  i 103 izlagača iz drugih hrvatskih županija.

Izlagači iz Osječko-baranjske županije predstavit će svoju županiju sa etno i gastronomskim proizvodima. Riječ je o tradicionalnim slavonskim suhomesnatim proizvodima, sirevima, mliječnim prerađevinama, domaćem brašnu, slavonskim vinima, medu i pčelinjim proizvodima.

Samo svečano otvorenje Sajma biti će u utorak, 30. travnja 2019. godine u 11 sati, pod šatorom površine 1200 m ² u Skradinu.

Na dvodnevnom sajmu posjetitelji će imati priliku vidjeti nastup kulturno-umjetničkih društava. Na svečanosti otvorenja Sajma nastupiti će vokalni ansambl “Akvarel“ iz Osijeka. U popodnevnim satima posjetitelji će imati priliku vidjeti  KU „Šibenske šuštine“ iz Šibenika i Etno udrugu „Petrovo Polje“ iz Ružića. Drugog dana sajma nastupiti će Udruga „Krč“ iz Primošena, KUU „Zvona Zagore“ iz Mirlović Zagore i KUD „Naši Korijeni“ iz Kljaka. Svi oni prodefilirati će sajmom i pokazati tradicijsku nošnju priobalja i zaobalja naše županije.

U okviru sajma održati će se i dvije radionice, „Apiterapija“ u organizaciji  Pčelarske udruga „ Pčela“ Šibenik i „Kušaonica maslinovih ulja“.

 Suorganizatori sajma su Grad Skradin, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Šibenik i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

PROGRAM – utorak, 30. travnja 2019. godine

10:00   Otvoreno za posjetitelje

11:00    Svečano otvaranje sajma

  • pozdravne riječi
  • nastup vokalnog ansambla Akvarel, Osijek
  • razgledavanje Sajma

16:00  Nastup KU-e „Šibenske Šuštine“, Šibenik

17:00   Radionica: „Apiterapija“, Pčelarska udruga „ Pčela“ Šibenik

18:00   Nastup Etno udruge „Petrovo Polje“ –  Ružić

20:00   Zatvaranje prvog dana sajma

Srijeda, 1. svibnja 2019. godine

10:00 Razgledavanje sajma

11:00  Nastup Udruge „Krč“, Primošten

15:00  Radionica: „Kušaonica maslinovih ulja“

16:00  Nastup KUU-e „Zvona Zagore“ – Mirlović Zagora

18:00  Nastup KUD-a „Naši korijeni“ – Kljaci

20:00  Zatvaranje sajma

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background