U Šibensko kninskoj županiji dva nova slučaja koronavirusa, Knin pod kontrolom, Murter ostaje u karanteni (audio)

- 15. travnja 2020.

U Hrvatskoj ima 37 novooboljelih od koronavirusa u protekla 24 sata, kazala je danas na pressici nacionalnog stožera Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu:

 

  • ŠIBENSKO KNINSKA ŽUPANIJA

Što se Šibensko kninske županije tiče od jutros pristiglih nalaza, dvije su osobe pozitivne na koronavirus, tako da je ukupan broj oboljelih na području naše županije 79. Novooboljeli su bliski obiteljski kontakti s ranije oboljelim osobama vezanim uz žarište na Murteru i kninskoj bolnici.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 13 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva pacijenta jutros su otpuštena na kućnu njegu, a dva su i dalje na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje su 534 osobe, od čega su 332 osobe kontakti s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 420 osoba. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

  • KNIN

Ravnatelj zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je danas na pessici kako je situacija u Kninu unatoč većem broju oboljelih zdravstvenih djelatnika – pod kontrolom:

 

  • MURTER 

Ministar Davor Božinović i primarijus Krunoslav Capak komentirali su i izlazak Murtera iz karantene.

O Izlasku iz karantene odlučit će tamošnji stručnjaci – kazao je Capak.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background