U Šibensko-kninskoj županiji 193 osobe u samoizolaciji, dvije u karanteni, oboljelih nema! (audio)

- 17. ožujka 2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije na našem području nema oboljelih od Coronavirusa.

Do sada su ukupno testirana četiri uzorka i svi su negativni. U samoizolaciji su 193 osobe, a u karantenu su smještene dvije osobe koje su državljani Republike Hrvatske.

Iz  Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije napominju da osobe koje se nalaze u karanteni nisu oboljele već se preventivno nalaze u karanteni zbog nemogućnosti samoizolacije u vlastitom domu. Na području naše županije određeni su objekti za karantenu u kojima su osigurani svi uvjeti za prihvat osoba.

Prevencija je ključna, nastavlja se u priopćenju Stožera, stoga se apelira na sve građane i poslodavce da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Također, se pozivaju osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

“Kao zajednica, možemo pokazati odgovornost na način da ne širimo dezinformacije, kontinuirano se educiramo i vodimo brigu o higijenskim navikama. Na snazi su i dalje mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa”, poručuju iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

U nastvaku poslušajte razgovor sa Nikolom Blaževićem predsjednikom Stožera civilne zaštite Šibensko kninske županije:


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian