U Otavicama osnivačka skupština Udruge folklornih skupina Republike Hrvatske

- 21. travnja 2022.

U prezentacijskoj dvorani Kulturnog centra u Otavicama u subotu, 23. travnja održava se osnivačka skupština Udruge folklornih skupina Republike Hrvatske.

Cilj osnivanja Udruge jest stvaranje mreže folklornih skupina, edukacija voditelja, te iznalaženje načina financiranja putem fondova Europske unije za skupine koje trebaju obnoviti narodne nošnje i glazbala.

Udruga će u svakoj županiji ili regiji imati voditelja, a članstvo će sačinjavati folklorne skupine iz Hrvatske, Vojvodine, BIH, Slovačke, Austrije, Mađarske, Njemačke, SAD-a, Kanade, Australije i drugih zemalja svijeta gdje Hrvati žive i čuvaju svoju tradicijsku kulturu.

Inicijatori osnivanja Udruge su voditelj KUD-ova iz cijele Hrvatske, na čelu s umjetničkim voditeljem Folklornog ansambla Lisinski iz Vinkovaca Danijelom Šotom.

Osnivačkoj skupštini će uz predstavnike folklornih skupina iz cijele Hrvatske nazočiti i brojni gosti, među kojima i poznati televizijski voditelj i promotor folklornog amaterizma Branko Uvodić te Šibensko-kninski župan Marko Jelić.

Izborom Otavica kao mjesta osnivačke skupštine želi se pokazati volju i želju za povratak u izvor tradicijske kulture te obnovu folklora nakon teških dana pandemije. Skupština s radom počinje u 17:00 sati.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian