U Oklaju održana početna konferencija projekta ‘Žene radeći pomažu’

- 13. svibnja 2019.

U petak, 10. svibnja 2019. godine u Domu kulture u Oklaju održana je početna konferencija projekta ‘Zaželi’,

Okupljenima se obratio voditelj projekta Žarko Duvančić koji je prezentirao osnovne informacije.

– ‘Projektom Zaželi, pod nazivom ‘Žene radeći pomažu’, u Općini Promina zaposleno je 10 žena na razdoblje od 24 mjeseca, tijekom kojih će redovito skrbiti o 60 krajnjih korisnika. Već nakon nekoliko mjeseci provedbe projekta možemo reći kako je on u potpunosti opravdao očekivanja, jer su svi korisnici vrlo zadovoljni sa skrbi i pomoći koju su dobili.

Tijekom narednih tjedana očekuje se i sklapanje ugovora za nabavu kućanskih i higijenskih potrepština, kojim će se za svakog krajnjeg korisnika osigurati mjesečni paket kućanskih i higijenskih potrepština’, kazao je Duvančić.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost projekta je 1.956.468,32 kn.

U okviru provedbe projekta zaposleno je 10 žena s područja Promine.

No, cilj projekta je i obrazovati žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem sa područja Općine Promina koje će pomagati osobama u nepovoljnom položaju na području općine, kako bi se poboljšao njihov daljnji status na tržištu rada te omogućio razvoj kompetencija kroz edukacije, a sve u svrhu sprječavanja njihove marginalizacije i socijalne isključenosti.

Projektom će se obučiti 4 žene za gerontodomaćice i 3 žene za rad na PC-u kako bi se stečenim znanjima poboljšao njihov položaj na tržištu rada.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian