U Oklaju obilježena 29. obljetnica pada Promine u Domovinskom ratu

- 16. rujna 2020.

Na području Promine u selu Puljani 16. rujna 1991. godine pale su prve žrtve rata. Poginuo je drniški policajac Šime Grabić, te četvero nedužnih civila  među kojima i jedno dijete.

U prvom granatiranju u Puljanima su stradali Mate Burnać, Kata Pokrovac i Marija Verović, dok 12-godišnju djevojčicu Mariju Pokrovac pogodila je granata istog dana u Oklaju za vrijeme obreda sahrane na mjesnom groblju svetog Mihovila.

Njima i ostalim prominskim žrtvama u čast i slavu vijence i svijeće danas je položilo općinsko izaslanstvo predvođeno načelnikom Tihomirom Budankom:

 

Bolno je sjećanje na taj dan – kazao nam je načelnik Budanko:

 

29. obljetnica pada Promine u Oklaju je popraćena otvorenjem izložbe  – Jelena Lojić Pokrovac viša savjetnica za društvene djelatnosti Općine Promina:

 

Koncept izložbe stavlja naglasak na vremensko razdoblje od 1991. do 1995. godine koje je predočeno fotografijama oštećenih sakralnih, privatnih, javnih i gospodarskih objekata, građu nije bilo lako skupiti:

 

U Domu kulture u Oklaju izložba se može pogledati  svakim radnim danom od 9:00 do 12:00 sati a moguće je dogovoriti se i u drugom terminu.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background