U obilasku drniških gradilišta

- 21. travnja 2015.

Radovi na vodospremi

Trenutna gradilišta na komunalnoj infrastrukturi na području Drniša obišli su gradonačelnik Josip Begonja sa suradnicima i direktor komunalnog poduzeća RAD Davor Jakelić.

Gradilište gradskog pročišćivača otpadnih voda je već godinu i pol dana u zastoju nakon što je tvrtka zadužena za izvođenje radova otišla u stečaj.
Ovaj najzahtjevniji drniški projekt u vrijednosti nešto manjoj od 6, 5 milijuna eura, od čega 79 posto financira Europska komisija, a nešto manje od 2 milijuna eura financira se iz državnog proračuna, stao je nakon što je Čačićev konzorcij „Coning Ecogradnja” i „Coning inženjering” otišao u stečaj.
Direktor komunalnog poduzeća Davor Jakelić:
{play}audio/davor-jakelic-210415-1.mp3{/play}
Gradonačelnik Josip Begonja nije krio nezadovoljstvo u pogledu zastoja radova na gradilištu kolektora:
{play}audio/josip-begonja-210415-1.mp3{/play}
I dok su radovi na pročišćivaču u zastoju izgradnja vodospreme koja je započela krajem prošle godine u najmanjem drniškom selu Lišnjaku na Promini su pri kraju, Davor Jakelić:
{play}audio/davor-jakelic-210415-2.mp3{/play}
Gradonačelnik Begonja dodaje:
{play}audio/josip-begonja-210415-2.mp3{/play}

Prije dvije godine započela je rekonstrukcija glavnog magistralnog cjevovoda i sanacija sekundarne mreže u naseljima Biočić i Miočić. Vrijednost investicije je oko 4, 5 milijuna kuna. Novac u visini od 90 posto osigurale su Hrvatske vode, a Grad Drniš iz svog proračuna preostalih 10 posto. Novac se izdvaja kroz dvije proračunske godine. Gradonačelnik Josip Begonja:
{play}audio/josip-begonja-210415-3.mp3{/play}

zatvoreno gradilište kolektora

Radovi Biočić-Miočić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background