U nedjelju Drnišani biraju novu izvršnu gradsku vlast

- 25. siječnja 2013.

Šestotjedna izborna promidžba završava noćas u ponoć .Obje stranke –HDZ i HNS , koje su jedine i istaknule svoje kandidate za čelna mjesta Grada Drniša održale su središnje predizborne skupove sinoć u gradu.

Sučeljavanje u programu Radio DrnišaDrnišani će tako ove godine dva puta birati gradonačelnika i njegova zamjenika. U nedjelju na prijevremenim izborima biraju gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Drniša, a potom u svibnju ponovo na redovitim lokalnim izborima izvršnu vlast i predstavničko tijelo.
Podsjetimo,prijevremene izbore krajem studenog prošle godine raspisala Vlada RH nakon što je Ministarstvo uprave donijelo odluku o provođenju izbora nakon smrti gradonačelnika Ante Dželalije, koji je preminuo 6. listopada 2012.godine.
Gradski odbor HDZ-a za gradonačelnika je kandidirao Josipa Begonju, aktualnog predsjednika Gradskog vijeća i predsjednika HDZ-a Drniš ,zaposlenik je Porezne uprave – Područnog ureda Šibenik. Kandidat za zamjenika gradonačelnika je ekonomist Nikola Lovrić, komercijalni direktor i zamjenik predsjednika Uprave tvrtke GIRK Kalun d.d.
Kandidatkinja drniške organizacije HNS-a za gradonačelnicu je Vlatka Duilo. Na funkciju zamjenice gradonačelnika došla je 2005. godine s Nezavisne liste Ante Dželalije. Zaposlena je u Hrvatskoj pošti . Kandidat za njezina zamjenika je Marin Malenica, vijećnik u drniškom Gradskom vijeću, također s Nezavisne liste A. Dželalije. I on je postao članom HNS-a. Dugogodišnji je zaposlenik JU-a NP “Krka” i radi na mjestu stručnog savjetnika i voditelja ispostave Puljani.
Birališta se u nedjelju 27. siječnja,otvaraju od 7 sati, a zatvaraju u 19 sati. Ukupno je 25 biračkih mjesta, tri u gradu a ostala u naseljima koja teritorijalno pripadaju Gradu Drnišu.
Koliko je građana s pravom glasa koji će u nedjelju i moći glasovati nema točnih podataka. Naime, prema podacima Ministarstva uprave u registru birača za područje Grada Drniša upisano je 8.694 građanina s pravom glasa, no na popisu birača koji imaju važeću osobnu iskaznicu sa kojom i mogu glasovati je 7.628 birača. Razlika je od čak 1.066 birača.
Gradsko izborno povjerenstvo stoga je pozvalo sve građane s prebivalištem na području Grada Drniša koji nemaju važeću osobnu iskaznicu da provjere jesu li upisani u registar birača. Biračko pravo im neće biti uskraćeno , a moći će glasovati uz pomoć potvrde koju izdaje nadležni ured državne uprave koji vodi registar birača i koji će raditi i u nedjelju tijekom održavanja izbora.
Prvi neslužbeni rezultati glasovanja očekuje se oko 21 sat u nedjelju.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Prethodna objava

Bura


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background