U Drnišu Državno prvenstvo u radu pasa ptičara i goniča

- 17. listopada 2018.

Prelijepa priroda Drniša, Varoš, Petrovo Polje, brdo Midenjak, Miljevački plato i ostali lokaliteti – narednih dana poslužiti će kao poligon za državno natjecanje pasa.
Hrvatski kinološki savez i Povjerenstvo za uzgoj i rad lovnih pasa, u suradnji s Kinološkim društvom „Drniš“ organizira Državno prvenstvo u radu pasa ptičara i Kinološko-lovni kup Sveti Hubert, odnosno Državno prvenstvo u radu pasa goniča, koje će se održati na terenima u okolici Drniša 19. i 20. listopada 2018. godine.

Iz Kinološke udruge Drniš Šime Brakus:
– ‘ Po prvi puta u povijesti odvija se to u našem gradu. Kinološki savez prepoznao je rad naše udruge, jer smo kako oni sami tvrde jedna od tri najaktivnije u državi. U znak zahvalnosti povjerili su nam da organiziramo ovo važno prvenstvo, na kojemu će sudjelovati oko 40 pasa goniča, i isto toliko ptičara iz gotovo svih županija u Hratskoj’.

Sutra, u četvrtak, 18. listopada, na je rasporedu svečano otvorenje te predstavljanje županija a natjecanja su u petak i subotu:
– ‘U 15.30 natjecanje će na Poljani otvoriti gradonačelnik Josip Begonja a uslijediti će predstavljane županija. Potom je u restoranu ‘Kod Tome’ gdje će biti izvlačenje parova vezano za natjecanje u petak i subotu. Kada je rad na našim predivnim terenima. Rad je u više baterija goniči su na Midenjaku, u Trbounju,na Miljevcima, te na puvarinama iznad Badnja.
Potrudili smo se da teren bude što kvalitetniji, divljači odnosno zeca ima u izobilju. Ptičari su u Petrovom polju također su u četiri baterije, uz Čikolu, u Bojičićima u Kričkama, u Kričanskom Gaju te na lokalitetu ispod željezničke stanice.

Svečano proglašenje pobjednika planirano je za subotu, 20. listopada , u 16 sati i 30 minute u restoranu ‘Kod Tome’.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian