U drniškoj srednjoj školi održana “Festa o’fizike”

- 19. svibnja 2015.

Foto: Marija Lojić

Srednja škola Ivana Meštrovića proteklog vikenda bila je domaćin Feste o’fizike, manifestacije čiji je cilj približiti mladima fiziku , ali i prirodoslovlje općenito.
Uvodnu riječi dali su ravnatelj drniške srednje škole Ivan Zeljko i zamjenik gradonačelnika grada Drniša Nikola Lovrić. Nakon uvodnog dijela učenici osnovnih i srednjih škola s područja naše županije ali i iz Zadra, Zagreba, Ploča bili su glavni akteri subotnjeg skupa te su uz pomoć svojih mentora predstavili razne pokuse koje su pripremili za nas. Tako su prisutni imali prilike čuti kako to atmosfera utječe na proizvodnju pršuta, koja je veza između Sinjske alke, fizike i matematike ali i druge teme vezane za fiziku, odnosno prirodne znanosti.
A ako pitate male fizičare što je to što fiziku čini zanimljivom reći će vam: ..nema nekog posebnog razloga, jednostavno mi se sviđa.., .. inače nas zanima i priroda i pojave u prirodi.., ..najviše mi se sviđa primjena tih sadržaja koje usvojimo na satu, ..kako što radi po kojem principu, to je zanimljivo.
Na skupu je nastupio Gradski pjevački zbor Neuma kao i drniška kazališna družina Mali meštar.

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background