U Drinovcima proglašena najbolja obiteljska poljoprivredna gospodarstva za 2015.

- 12. rujna 2015.

Foto: Antonija Mihaljević

Sinoć je na imanju obitelji Skelin održana svečana završnica projekta Zlata vrijedan kojeg su, s ciljem promoviranja poljoprivredne proizvodnje i života na selu pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede.
Najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Hrvatskoj ima Goran Jančo iz Punitovaca nedaleko od Đakova. Drugonagrađeni je Rodoljub Džakula iz Sjeverovca u Sisačko-moslavačkoj županiji, a treće je mjesto pripalo Perici Aniću iz Krasna u Lici. Čitatelji Večernjeg lista najboljim OPG-om proglasili su onaj Radenka Hažića iz Jurovčaka u Međimurju. Najbolja mlada nada je Petar Turkalj iz Jelova Klanca u Karlovačkoj županiji.
Proglašenju pobjednika i dodjeli nagrada sudjelovali su predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, predstavnici Večernjeg lista, HRT-a, župani i pročelnici za poljoprivredu, gradonačelnici, te nominirani OPG-i sa svojim obiteljima i uzvanici.
Svečanost su vodili Karmela Vukov Colić i Mirko Fodor, a nastupili su Zorica Kondža, Goran Karan, klapa Maslina i tamburaški sastav Hamburgeri. Snimka dodjele nagrada za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo za 2015. godinu bit će prikazana u nedjelju na Prvom programu Hrvatske televizije u 17.40 sati.

Foto: Antonija Mihaljević

Foto: Antonija Mihaljević


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background