Trideset godina prošlo je od formiranja 142. drniške brigade – donosimo program obilježavanja jubileja

- 29. studenoga 2021.

Trideset godina je prošlo od formiranja 142. drniške brigade, a u organizaciji istoimene udruge sutra u Drnišu započinje program obilježavanja jubileja.

U utorak, 30. studenog 2021., u 19:00 sati u dvorani glazbene škole u Drnišu bit će održana promocija knjige ‘Drniški prilog domovinskom žrtvoslovlju’.

Knjiga je tiskana u nakladi Udruge 142. brigade hrvatske vojske, Grada Drniša te općina Ružić, Promina i Unešić.

Riječ je o dokumentu koji svjedoči o civilnim i vojnim žrtvama u Domovinskom ratu s područja bivše Općine Drniš. Autori knjige su ravnatelj Gradskog muzeja Drniš Davor Gaurina, Fra Ivan Čupić, predsjednik Udruge 142. brigade Dragan Radeljak, no izdanje je obogaćeno i djelima pjesnika Miljenka Galića i Rose Petković, stihovima akademika Ivana Aralice te umjetničkim radom Josipa Botterija Dinija.

U srijedu 01. prosinca 2021. – na sam dan ustrojavanja brigade u Zagori, program obilježavanja 30. obljetnice započinje u 15 sati i 30 minuta – okupljanjem branitelja i gostiju u Hotelu Park.

Slijedi postrojavanje pripadnika na Poljani te svečani mimohod do Spomen križa kod Župne crkve Gospe od Ružarija gdje će u 16 sati i 30 minuta biti polaganje vijenaca za poginule branitelje u domovinskom ratu te u 17:00 sati sveta misa zadušnica.

U 18:00 sati u Domu kulture u dvorani Ivana Meštrovića bit će održana svečana akademija te potom i zajedničko druženje u glavnom holu dvorane

Za događanja u glazbenoj školi i Domu kulture potrebna je Covid potvrda.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian