Treći dan štrajka i u drniškim školama

- 29. rujna 2015.

Foto: Marija Lojić

Drniške škole danas su djelomično radile, dio prosvjetara više nije u štrajku no iz škole je izostao veliki broj učenika.

Očito roditelji su poslušali sindikaliste pa je jutros u središnju školu u Drnišu, te škole u Gradcu, Drinovcima ,Siveriću, Radoniću i Čavogalavama došlo svega 50-tak osnovaca. Škole u Oklaju i Pakovom Selu i danas su radile. U osnovnoj školi Antuna Mihanovića Petropoljskog danas je dio učitelja odustao od štrajka. Od 123 zaposlenih danas je radilo 16 djelatnika, od toga 10 učitelja.

Ni u osnovnoj školi Jakova Gotovca u Unešiću danas nisu svi učitelji u štrajku, dvoje je odlučilo raditi pa je djelomično i organizirana nastava za dio učenika. Inače, u školu je danas došlo i manje učenika. Jučer ih je bilo oko 90%, a danas je na nastavu došlo 70% učenika.

Što se tiče srednjoškolaca danas iako je većina došla u školu, tijekom prvog sata su samovoljno učionice naputili učenici deset razreda, a među njima prednjače gimnazijalci i ekonomisti, ističu u upravi srednje škole Ivana Meštrovića. Ravnatelj Ivan Zeljko ne osporavajući pravo na štrajk djelatnicima, upozorava roditelje da učenici manipuliraju nastalom situacijom te umjesto u školskim klupama sjede po kafićima.

U srednjoj školi i danas je dio profesora u štrajku, a dio radi pa je skraćena nastava organizirana u šest razreda s tim da u jednom razredu jutros su svi učenici bili u svojim klupama.

Ravnatelj Zeljko još jednom je pozvao roditelje da bez obzira ako sutra i bude štrajk djecu upute u školu, jer nastava će se bar djelomična organizirati za sve razrede, te upozorava da će se izgubljeni sati teško moći nadoknaditi, osobito maturantima.

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background