Traži se rješenje problema za opstanak Prometove linije 80 Split – Drniš

- 31. srpnja 2019.

Proteklih dana, pa čak i tjedana u fokusu javnosti je najava mogućeg ukidanja linije 80 Split – Drniš, autoprijevoznika Promet Split, o čemu smo u više navrata govorili u programu Radio Drniša.

Naime, javno komunalno društvo Promet Split je temeljem Uredbe 1370 Europskog parlamenta i Vijeća od svih gradova i općina na čijem području pruža uslugu javnog prijevoza zatražilo potpisivanje sporazuma kojim bi se obvezali na razmjerno pokrivanje gubitaka poslovanja na predmetnim linijama. Riječ je o tome da je za Promet Split dio linija nerentabilan, a kako ne bi poslovali sa gubitkom od jedinica lokalnih samouprava traže sufinanciranje.

Međutim, skromni fiskalni kapacitet, napose u slučaju Općine Ružić i Grada Drniša, kako tvrde čelnici, ograničava iznos subvencije u iznosu kojeg traži Promet Split, a kako bi se održala postojeća dinamika prijevoza. Najveći problem to predstavlja za učenike i studente koji pohađaju škole u Splitu, za djecu koja pohađaju dodatne aktivnosti u Drnišu te za žitelje koji rade u Splitu.

Tim povodom održan je drugi sastanak sa predstavnicima Općine Ružić, Grada Drniša i lokalnih prijevoznika.

Josip Begonja, gradonačelnik Grada Drniša odgovorio je na pitanja:

Razgovarali smo i sa Daliborom Durdovom, zamjenikom načelnika općine Ružić:

U Aktualnom satu sjednice Skupštine Šibensko kninske županije koja je danas održana u Drnišu pitanje županu Goranu Pauku na ovu temu postavio je i vijećnik Josip Sučić, a župan Pauk je odgovorio:

 

 

 

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian