Kreću investicije u vodovodnu mrežu po drniškim naseljima

- 16. listopada 2012.

Nakon što se Grad Drniš javio na natječaj Ministarstva poljoprivrede za sredstva potrebna za rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava naselja Pokrovnik, Pakovo Selo i Sedramić ministarstvo je za projekt odobrilo 790 tisuća kuna.
– “Novac mora biti utrošen do sredine prosinca odnosno do zatvaranja riznice i potrebno je žurno djelovati”, kazala je na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Drniša dogradonačelnica Vlatka Duilo odgovarajući na pitanje HDZ-ovog vijećnika Ante Pleadina.
S obzirom da je riječ o području Grada Drniša gdje vodoopskrbom gospodari šibensko poduzeće Vodovod i odvodnja Duilo je naglasila kako je direktor Vodovoda Frane Malenica prošli petak odnosno odmah dan nakon što su odobrena sredstva raspisao natječaj za radove kako bi se uhvatili rokovi.
– “Potrebno je provesti postupak javne nabave koji mora proći bez žalbe te primjera radi kupiti vodovodne cijevi kako bi se pravdao trošak ministarstvu poljoprivrede”, rekla je dogradonačelnica. 
Dogradonačelnica Duilo i direktor šibenske Vodoopskrbe Malenica jučer su pak potpisali i Ugovor koji predviđa investiciju od milijun i 800 tisuća kuna za isti projekt. Od toga iznosa 800 tisuća kuna osigurava Vodovod kroz dvije godine. Duilo je kazala i kako je u dogovoru sa predsjednikom Gradskog vijeća Josipom Begonjom odlučeno da se kroz dvije proračunske godine, tekuću i narednu 2013. godinu, milijun kuna osigura u Proračunu Grada Drniša.
Novcem od ministarstva, Grada i Vodovoda problem opskrbe vodom Pokrovnika, Pakovog Sela i Sedramića trebao bi konačno jednom zauvijek biti riješen.

Osim toga Upravno vijeće Hrvatskih voda donijelo je odluku da će sa 500 tisuća kuna sufinancirati izgradnju vodospreme naselja Lišnjak, gdje je u tijeku rješavanje imovinsko pravnih odnosa, a nositelj investicije je drniški Rad.
Na sjednici Upravnog vijeća Hrvatskih voda, također odobrena su i sredstva za izgradnju vodoopskrbnog sustava naselja Miočič i Biočić. Drniški RAD je prošli tjedan raspisao natječaj za izvođača radova i prikupljanje ponuda po kojemu će se znati visina investicije. Po troškovniku i projekcijama koje Grad Drniš ima još iz 2007. godine riječ je o nekih osam milijuna kuna. Hrvatske vode sufinancirati će projekt u iznosu od 90 posto, a Grad Drniš pokrit će 10 posto ukupnih troškova koji bude iskazan po završetku natječajnog postupka.

– “Ovim investicijama Grad Drniš gotovo u potpunosti rješava probleme vodoopskrbe, istaknula je dogradonačelnica Duilo na sinoć održanoj sjednici Gradskog vijeća.
Preostaje još i pitanje vodoopskrbe Štikova, napomenuo je na sjednici vijećnik Joško Bukarica (NL).

pipa

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Prethodna objava

Kap za slap


Thumbnail

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian