Sutra u Drnišu akcija ‘Ružičasti listopad’

- 16. listopada 2018.

Javnozdravstvena akcija ‘Ružičasti listopad’ sutra će se održati u Drnišu. Novi je to projekt udruge ‘SVE za NJU’ koji se provodi u 22 grada u Hrvatskoj, povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke.

Kampanja je namijenjena ženama koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke. Statistike govore da se upravo u ranijoj dobi pokazuje sve veći broj novootkrivenih oboljelih žena. Vodeći se time, Udruga je odlučila pokrenuti projekt ‘Mama budi zdrava’ namijenjen ženama mlađim od 50 godina, uvažavajući činjenicu da je starijim ženama iz ruralnih područja teže organizirati odlazak na mamografiju pozvali su na suradnju i društva Crvenog križa koja će u tome pomoći.

Akcija u Drnišu sutra će se održati u suradnji sa Srednjom školom Ivana Meštrovića s početkom u 13:30 na Gradskom trgu Poljana.

Nazočiti će i ambasadorica kampanje Milana Vlaović. Ovom prilikom bit će snimljena fotografija učenica i učenika u ružičastoj vrpci koju će formirati svojim tijelima, a svako dijete odnijet će majci edukativni letak Mama budi zdrava i time potaknuti svijest o važnosti prevencije raka dojke.

Akciji će se pridružiti i članice Lige protiv raka Grada Drniša.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian