Sutra omiljena svetkovina – Gospa od Anđela na Visovcu (audio)

- 1. kolovoza 2017.

Sutra je blagdan Gospe od Anđela. Očekuje se da će Marjansko svetište Visovac i ove godine pohoditi desetak tisuća ljudi.

Rijeka vjernika iz drniškog ali i iz drugih krajeva krenuti će već noćas noseći Gospi svoje molitve i zahvale. I ove godine hodočašće organizira drniška župa Gospe od Ružarija a župnik fra Damir Ćiro Čikara za Radio Drniš je kazao:
{play}images/audio2/fra_damir_anđela1.mp3{/play}

Gospa od Anđela je stara franjevačka svetkovina, koja se od pamtivijeka slavi u franjevačkom samostanu Gospe od Milosti s novicijatom na Visovcu a posebna je po još nečemu. Naime, svi koji se na taj dan ispovjede, pričeste te pohode znamenitu franjevačku crkvu, dobivaju potpuni oprost od vremenitih kazni.

{play}images/audio2/fra_damir_anđela2.mp3{/play}

Svečanu misu s početkom u 10.30 sati sutra će predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić uz nastup Zbora župe Gospe od Ružarija iz Vrlike. Svete mise kroz jutro su u 6:30, 7:30 i u 8:30 sati te poslijepodne u 18 sati.
Grkokatoličku liturgiju u 16.30 sati predvodit će velečasni Milan Stipić.

Za dolazak i odlazak hodočasnika franjevci osiguravaju besplatni prijevoz brodom s obje strane otoka, osim franjevačkim brodicama vjernike će prevoziti i djelatnici Nacionalnog parka Krka sa svojim brodovima. Osobnim automobilima i ove godine moći će se doći do vrha Visovačke brine gdje je osiguran parking a dalje do Stinica odnosno do pristaništa za brodove voze autobusi.

visovac


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian