Subota bez novooboljelih od koronavirusa u Šibensko kninskoj županiji

- 4. travnja 2020.

Danas, 4. travnja u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19 – priopćio je županijski stožer.

Na Odjelu infektologije hospitalizirano je deset pacijenata pozitivnih na virus SARS-CoV-2, od jučer je jedna osoba primljena a tri su otpuštene. Tri pacijenta i dalje su na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja te mjere, navodi se u priopćenju stožera iz kojeg i dalje apeliraju na građane Šibensko kninske županije da poštuju sve mjere i preporuke struke, jer samo tako čuvate svoje i zdravlje svojih bližnjih.

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije u protekla dva dana raspodijelio je zaštitnu opremu gradskim i općinskim stožerima s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa i ublažavanja posljedica izazvanih trenutnom epidemiološkom situacijom vezano uz virus SARS-CoV-2.

Gradovima Šibeniku, Kninu, Drnišu, Vodicama i Skradinu podijeljeno je po 100 komada perivih maski i po 1000 komada rukavica. Općinama Bilice, Biskupija, Civljane, Ervenik, Kijevo, Kistanje, Pirovac, Primošten, Promina, Rogoznica, Ružić, Unešić i Tribunj po 50 komada maski i po 500 komada rukavica. Općinama Murter-Kornati i Tisno podijeljeno je po 200 komada perivih maski i po 1000 komada rukavica. Zaštitna oprema je nabavljena sredstvima Proračuna Šibensko-kninske županije.

Jučer je Stožeru civilne zaštite Šibensko-kninske županije isporučena pošiljka od 1 500 komada univerzalnih pamučnih maski, kao donacija Đakovačke tvrtke Hemco d.o.o. koja se bavi proizvodnjom zaštitne odjeće i opreme.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian