Stigao asfalt u Brnade, Šimce i Krečke

- 9. rujna 2016.

Grad Drniš u ovoj godini sveukupno će asfaltirati preko 2 kilometra nerazvrstanih cesta.
Radovi su netom okončani u Brnadama u Sedramiću, te u naseljima Šimci i Krečci u Radoniću. U tijeku je i sanacija makadamske nerazvrstane ceste na Lišnjaku.
Na području Grada Drniša preostalo je asfaltirati još 7 kilometara putova.
U ovoj godini osim vlastitih proračunskih sredstava osiguranih u okviru Programa izgradnje komunalne infrastrukture Grad Drniš se javio na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja te Ministarstva graditeljstva koji su sufinancirali projekte uređenja.
Konkretno asfaltiranje nerazvrstane ceste na dionici od Kapelice sv. Ante do Brnada u Sedramiću u dužini od jednog kilometra Ministarstvo regionalnog razvoja sufinanciralo s iznosom od 130 tisuća kuna. Nakon što je Grad Drniš u lipnju izvršio natječaj za izvođenje radova sukladno Zakonu o javnoj nabavi izabrana je tvrtka Ceste Šibenik kao najpovoljniji izvođač. Vrijednost radova je 363.970 kn sa PDV-om.
O radovima iz Cesta Šibenik Ante Pijuk nam je kazao:

{play}images/audio2/asfalt_web_pijuk.mp3{/play}

Brnade sada imaju svu potrebnu infrastrukturu a interes za povratkom ili barem dolaskom vikendom uglavnom pokazuju stanovnici srednjih godina:

{play}images/audio2/asfalt_web_brnade.mp3{/play}

Slično je i u Radoniću. Marinko Šimac:
{play}images/audio2/asfalt_web_simac.mp3{/play}

Makadamski putovi su za Grad veliki trošak po pitanju njihovog održavanja i nasipanja, kazao nam je gradonačelnik Drniša Josip Begonja te izrazio nadu da će preostalih 7 kilometara putova biti uređeni kroz naredne tri godine.
{play}images/audio2/web_asfalt_begonja.mp3{/play}

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background