Spektakularno otvorenje dvorane Ivana Meštrovića u Domu kulture!

- 31. listopada 2016.

Ulomcima svojih najpoznatijih opereta, kao što su ‘Kneginja Čardaša’, ‘Splis’ki akvarel’, i ‘Đerdan’, programom prigodno nazvanim ‘Operetna bombonijera’, poznati operni pjevači, solisti Gradskog kazališta Komedija iz Zagreba sinoć su otvorili Kino kazališnu dvoranu Ivana Meštrovića u Drnišu – za koju je kamen temeljac položen 1984. godine.

Sjajne izvedbe Sandre Bagarić, Danijele Pintarić, Đanija Stipaničeva, Ervina Baučića, Dražena Bratulića, Zorice Antonić i ostalih solista Drnišane su ostavile bez daha!
Čestim gromoglasnim pljeskom publika je nagrađivala svaku pojedinu ariju ali i ukazala na to kako u Drnišu postoji veliki interes i želja za programima kakav je upriličen povodom svečanog otvorenja dvorane. Šlag na kraju bio je nastup Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić koji je izveo kolo iz Gotovčeva ‘Đerdana’. 

Uvodno Gradski pjevački zbor Neuma otpjevao je himnu, a potom se gradonačelnik Drniša Josip Begonja zahvalio svima koji su pomogli u izgradnji, uređenju i opremanju dvoranu. Drniški župnik fra Damir Ćikara dvorani je udijelio blagoslov. 

U dvoranu je uloženo preko deset milijuna kuna. Uglavnom su to sredstva Ministarstva kulture i manjim dijelom iz drniškog gradskog proračuna. Program korištenja dvorane je u pripremi a već se najavljuju i novi spektakli. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Ivica Lovrić kazao je kako je dogovoreno da u ožujku ili u travnju slijedeće godine u Drniš ponovno stiže Zagrebačka filharmonija. No ovoga puta neće gostovati na Poljani već u dvorani. 

Cjelokupan program svečanog otvorenja poklon je Grada Zagreba a Gradsko kazalište Komedija dvorani je poklonilo zastor korišten prije deset godina u njihovoj izvedbi ‘Đerdana’ Jakova Gotovca.

Evo i razgovora i izjava:
Sandra Bagarić
{play}images/audio2/dvorana_sandra_bagaric.mp3{/play}

Đani Stipaničev i Danijela Pintarić
{play}images/audio2/dvorana_stipanicev_pintaric.mp3{/play}

Ervin Baučić:
{play}images/audio2/dvorana_ervin_baucic.mp3{/play}

Ravnatelj Adam Končić:
{play}images/audio2/dvorana_adam_koncic.mp3{/play}

Pročelnik Ivica Lovrić:
{play}images/audio2/dvorana_ivica_lovric.mp3{/play}

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja:
{play}images/audio2/dvorana_josip_begonja.mp3{/play}

Dojmovi građana:
{play}images/audio2/dvorana_anketa_.mp3{/play}

Galeriju fotografija pogledajte na Facebook stranici Radio Drniša : Svečano otvorenje dvorane Ivana Meštrovića


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian