Snima se milenijska fotografija „Tisuću pršuta za Drniš“ – prijavite se!

- 8. travnja 2016.

Foto: Grad Drniš

Drniš će početkom svibnja dobiti milenijsku fotografiju „Tisuću pršuta za Drniš”. O tome je gradonačelnik Josip Begonja zajedno sa predsjednikom Udruge proizvođača Drniškog pršuta Zvonimirom Marinom i direktoricom Turističke zajednice Josipom Čupić, razgovarao s akademskim snimateljem Šimom Strikomanom, autorom projekta milenijskih fotografija. Drniš će se tako po drugi put upisati na listu milenijskih gradova Šime Strikomana. Prvi put je to bilo daleke 2004. godine u povodu skupa glazbara, kad je na drniškoj Poljani snimljena fotografija koja nosi broj 20. Do danas je brojka narasla na 510 milenijskih fotografija. Povod novoj drniškoj fotografiji je zaštita drniškog pršuta na europskoj razini.

-Na ovaj način želi se obilježiti zaštita oznake Drniškog pršuta na razini EU, te povezati dva drniška simbola – pršut i Gradina. Grad Drniš je projekt obnove utvrde Gradina prijavio ove godine na fondove EU i očekujemo pozitivan rezultat, kazao je gradonačelnik Josip Begonja. Gradonačelnik dodaje kako je snimanje milenijske fotografije „Tisuću pršuta za Drniš” koja će se zbog mjesta gdje se snima, snimati iz helikoptera, povijesni trenutak za Grad Drniš stoga očekuje da će se odazvati svi žitelji drniškog kraja od 0 do 99 godina, svi koji vole ovaj grad i na taj način uljepšati ovu fotografiju.

-Drniški pršut je sinonim za grad Drniš, sada i europski brand i jako je pohvalno koliko se oko toga Grad Drniš angažirao. Napravit ćemo stilizirani oblik pršuta u kojem će pisati Drniš, a potrebno je 1000 ljudi. Zato pozivam sve građane Drniša, školarce, djecu vrtića, KUD-ove i druge organizirane skupine da nam se priključe, kazao je za Radio Drniš Šime Strikoman.

Fotografija će se snimati 5. svibnja 2016. godine s početkom u 9.30 sati na drniškoj Gradini. Snimanje milenijske fotografije „Tisuću pršuta za Drniš” bit će to uvod u manifestaciju Dani otvorenih vrata Grada Drniša kojom će se 20. svibnja ove godine obilježiti završetak projekta “Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka”. Direktorica Ureda TZ Drniša Josipa Čupić napominje kako će Dani otvorenih vrata biti jedinstvena dvodnevna manifestacija kakva nije dosad organizirana u našem gradu. Tad će turistima i građanima biti otvoreni svi sadržaji koji su razvijeni kroz ovaj veliki projekt od mlinice na Čikoli do zip linea u kanjonu nizvodno, ali i vrata gradskih institucija. Tako Gradski muzej priprema izložbu, a pripremaju se i prigodna zabavno-glazbena događanja na središnjem gradskom trgu Poljani. Posjetiteljima će ujedno biti ponuđene vođene turističke ture kroz grad Drniš. Drniš će tada ujedno dobiti i novi promotivni spot, a drniški pršut video priču za europske i hrvatske prezentacije, ističe direktorica TZ Josipa Čupić.

Drnišani i svi koji vole ovaj grad, koji žele biti sudionici snimanje milenijske fotografije „Tisuću pršuta za Drniš” , a potrebno je od 800 do 1000 osoba, odraslih i djece , mogu se prijaviti na telefon 888 830 ili na e-mail:gospodarstvo@drnis.hr.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background