Slavljeničkih 5 godina najbolje trail utrke u Šibensko kninskoj županiji

- 26. veljače 2019.

Iz sportske sekcije Planinarskog društva Promina pozivaju sve građane da provedu nezaboravan vikend na Promini u Drnišu. Ovu godinu PD Promina slavi 5 godina ove jedinstvene utrke.

Prošlogodišnji broj prijavljenih natjecatelja iz Šibensko kninske županije jasno je pokazao da ProminaTrail postaje nezaobilazan trend u predsezoni sportskih događanja.

Iz PD Promina poručuju: ‘Peta godina donosi ono najbolje od nas, a to su kvalitetno koncipirane i pripremljene staze, dobra hrana i piće te „afterparty“ na 855 metara nadmorske visine u Planinarskom domu Promina. Sav trud onih koji završe svoju stazu nagraditi ćemo i finisherskom medaljom posebno izrađenom za slavljeničkih pet godina’.

Ponosni članovi ITRA-e

Od ove godine Promina Trail nalazi se svjetskoj karti trail utrka. Ispunjeni su kriteriji koje je zadala Međunarodna trail organizacija (ITRA) te sad ITRA bodove natjecatelji mogu zaraditi i na ProminaTrailu.
Staze Veliki točak i Mali točak imaju certifikate te nose i specifične bodove po ITRA-nom indeksu. Veliki je to uspjeh za Drnišane koji svaku godinu dižu ljestvicu u organizaciji utrke ,a samim time i za Grad Drniš koji može u budućnosti očekivati i  zvijezde ovog sporta.

Staze po vlastitom odabiru

Posebno valja istaknuti uobičajeno veliki broj prijava na najkraćoj stazi Špilja Liluša od 10km. Staza je koncipirana da ju se može prijeći pješke za dva sata. I upravo to je ono što će veliki dio natjecatelja i učiniti na toj stazi. Šetati, uživati u planinskoj prirodi i napuniti baterije za radni tjedan.
– ‘Za spomenuti je da smo se potrudili i probili neke nove staze koje Vas vode kroz najzanimljivije dijelove hrastovih šuma. Atraktivnosti i mjesta za slikanje i selfije neće nedostajati’, poručuju organizatori.

Trkače na stazi Veliki točak 30km očekuje prava avantura jer akumulirana  visina na ovoj stazi prelazi preko 2150 metara i to velikim dijelom na singletrack dionicama staze. Također trkači će imati priliku na ovoj stazi upoznati svaki kutak ove prekrasne planine.

Staza Mali točak 20km je postala prava ljepotica.  Dobro izbalansirana staza  trkaču pruža ujednačen ritam trčanja i vodi ga kroz najljepše dijelove Promine kombinirajući singletrack dijelove  Velikog točka i Špilje Liluše.

Dalmatinska trail liga 

DTL  je liga koja ulazi u svoju treću godinu postojanja (prije je postojala 3 godine pod nazivom Proljetni treking kup) te okuplja deset utrka razasutih diljem Dalmacije i Dalmatinske zagore. Same utrke su biseri koji promoviraju sjaj Dalmatinske zagore , obale i otoka. Trail kao najbrže rastuća trkačka, outdoor i adrenalinska disciplina je medij kojim natjecatelji upoznaju prirodne ljepote dalmatinske regije.

Program u gradu(start) i planinarskom domu(cilj)

Preuzimanje natjecateljskih kartona , uputa i startnog paketa na pultu za prijave na Trgu Poljani ispred Srednje škole Ivana Meštrovića.

Prijave od 08:00 – 09:00 za stazu Veliki Točak30km

Prijave od 08:30 – 09:30 za stazu Mali Točak 20km

Prijave od 09:00 – 10:00 za stazu Špilja Liluša

Start  Veliki točak 30km – 09:30 sati

Staza Mali točak 20km – 10:00 sati

Otvorenje utrke  i „warmup“ 10:15 sati

Start  Špilja Liluša 10km – 10:30 sati.

Topli obrok i okrepa od 12:30 i po dolasku trkača na cilj

Dodjele nagrada po dolasku trkača;procjena oko 14:00 sati

Natjecatelji iz susjednih zemalja i šire

Kao i uvijek na ProminaTrailu su prisutni i natjecatelji iz susjednih zemalja Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije te ovoga puta Norveške i Poljske.

Za ovu godinu Dalmatinska trail liga boduje i ekipne dosege najbržih žena i muškaraca koji nose osvojene bodove u svoje klubove.

ProminaTrail neovisno o službenom bodovanju Dalmatinske trail lige je najavio nagrađivanje najbržih tročlanih ekipa koje imaju predstavnike u sve tri staze (10km, 20km, 30km). Da bude zanimljivije ekipe moraju biti mješovite.

Za najuspješnije i najbrže pripremljene su nagrade „Drniška košara“   (pršut, sir, vino od lokalnih proizvođača) te originalni suvenir izrađen samo za ProminaTrail finishersku medalju u obliku – pršuta.

Nagrade najuspješnijima i najbržima biti će podijeljene oko 14:00 sati kad pristignu svi natjecatelji u cilj. Nakon dodjela nagrada slijedi zabava uz DJ-a. Topli obrok i hladno pivo sponzora servira se od dolaska trkača na cilj.

ProminaTrail 5th anniversary edition  

Logotip majica za ovu godinu biti će tematski obojan u narančastu boju sa tradicionalnim motivom drniškog veza sa kape. Medalja koju će svi „finisheri“ dobiti kao trajni suvenir također opravdava Drniš kao Grad pršuta. Možemo reći da svi oni koji uspješno privedu utrku kraju dobijaju za poklon pršut (stilizirana medalja).

Nije na odmet znati da se na planini sa tisuću lica ne propustite napiti vode sa izvora. Jer kažu ovdašnji stari da kad se napiješ vode sa Promine  ostaješ zauvijek mlad. Nakon silnih kiša i snijega koji je padao na Promini vode ima u izobilju.

Vremenska prognoza

Izvještaj nikada nije potpun bez pitanja „Kakvo nas vrijeme očekuje?“ Još je prerano za prognoze. Ali  se preporučuje natjecateljima da se obuku ugodno i slojevito. Suhu robu mogu poslati u dom posebnim prijevozom da ih njihov paket dočeka po završetku utrke. Po mogućnosti za obuću odaberite tenisice za prirodu debljeg potplata.

Dobrodošli u Drniš na ProminaTrail 2019

Svake godine u ovo vrijeme u Planinarskom društvu Promina je izuzetno aktivno i živo. Cijelo društvo i  volonteri s nestrpljenjem očekuju utrku koja bez njihove pomoći ne bi bila ni moguća. Ovo je prilika i za mlade koji su voljni pomoći da volontiraju i uživaju u netaknutoj prirodi. Naravno riječi hvale nisu dovoljne za svu pomoć koju pojedinci pruže.

Ne ponavljajte grešku –  „vrijeme leti“

Unatoč prošlogodišnjem velikom odazivu trkača (400 trkača) jedan dio ostao je tužan jer se nije prijavio na vrijeme te samim time nije osigurao svoju majicu utrke. Broj majica je limitiran. Da se opet ne dogodi potražnja za majicama i medaljama prijavi se na vrijeme i uplati startninu do 06.03.2019. i osiguraj svoju majicu. Sve prijave i uplate startnine iza toga datuma ne osiguravaju majicu utrke.

Informacije su sve

Sve promjene, objave i informacije možete pratiti na web stranicama Planinarskog društva Promina, facebook stranici ProminaTrail te instagram profilu ProminaTrail, poručuje Nikola Perlić – direktor utrke.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian