Slavimo dan grada Drniša i svetog Roka njegova nebeskog zaštitnika

- 16. kolovoza 2017.

Blagdan je svetog Roka, nebeskog zaštitnika grada Drniša, pa tako danas slavimo i Dan grada. Jutros je kod Središnjeg križa ispred crkve Gospe od Ružarija izaslanstvo Grada Drniša na čelu s gradonačelnikom, mr.sc. Josipom Begonjom, položilo vijence i zapalilo svijeće u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu. Počast su odali župan Goran Pauk i članovi Gradskog vijeća Grada Drniša, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici MUP-PU Šibenske, PP Drniš, predstavnici političkih stranaka, ravnatelji proračunskih korisnika Grada Drniša, direktori komunalnih društava.

Održana je i svečana sveta misa koju je predvodio fra Ivan Čikara, dušebrižnik iz Hrvatske katoličke župe u Frankfurtu na Majni. U procesiji nakon svete mise kip svetog Roka bit će vraćen u crkvicu sv.Roka gdje će u 19.00 sati biti misa zahvalnica s blagoslovom djece.

U 18.00 sati u velikoj gradskoj vijećnici će se održati svečana sjednica drniškog Gradskog vijeća u okviru koje će tradicionalno biti dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Nagrada za životno djelo dodijelit će se akademiku profesoru emeritusu dr. Frani Tomiću, nagradu Grada Drniša dobit će Planinarsko društvo “Promina” dok će plaketa Grada Drniša biti dodijeljena trgovačkom društvu Dalmati.

Slavlje povodom dana Grada završit će velikim koncertom Dražena Zečića na središnjem gradskom trgu Poljana s početkom u 21.00 sat, a točno u ponoć najavljen je i vatromet.

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background