Sjednica Vlade RH: Drniš ostaje potpomognuto područje!

- 27. prosinca 2013.

Drniš ostaje u sustavu potpomognutih područja, poručeno je sa današnje sjednice Vlade RH, na kojoj su donesene izmjene i dopune Uredbe o indeksu razvijenosti područja od posebne državne skrbi, zahvaljujući kojima pojedina područja od posebne državne skrbi koja su trebala biti ukinuta na temelju izračuna indeksa razvijenosti poput Drniša, ipak ostaju u sustavu.

Za Drniš su to dobre vijesti.

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić:

– “Uveden je jedan novi korektivni faktor u mjerenje indeksa razvijenosti jedinica lokalnih samouprava i županija. Uzeta je u obzir činjenica da su mnoge jedinice koje su po indeksu razvijenosti u ovom trenutku trebale ispasti iz sustava potpore zapravo bile Domovinskim ratom izrazito pogođene. Korekcijom je 25 jedinica lokalnih samouprava dodatno ušlo u sustav potpore po novoj kategorizaciji. Ilustracije radi to su gradovi poput: Benkovca, Bilja, Drniša, Ernestinova, Hrvaca, Lasinja, Lovasa, Novigrada, Obrovca, Pakraca, Petrinje, Posedarja, Poličnika, Stankovaca, Stona, Škabrnje, Vukovara, Vrlike, Udbine. Mislim da je to u ovom trenutku pošteno”, kazao je ministar Grčić.

Iz sustava potpomognutih područja izišlo je 56 jedinica lokalnih samouprava a novim izračunom indeksa razvijenosti 99 jedinica od ukupno 264 prvi put su ušle u sustav. Sve će one moći koristiti poticajne mjere države naredne tri godine.

Odluke pročitajte na linku:Vlada RH (10. točka dnevnog reda)

Ministar Branko Grčić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background