Silvija Sunara izlaže u šibenskom Azimutu na izložbi koja se ne smije otići pogledati

- 11. prosinca 2020.

Poznata drniška slikarica Silvija Sunara i još osamnaest njenih kolega, mahom sa šibenskog područja, u galeriji kluba ‘Azimut’ u Šibeniku realizirali su jedinstvenu umjetničku akciju – Božićnu izložbu.

Akcija je u početku bila zamišljena kao božićna art & craft prodajna izložba umjetnina i unikatnih predmeta gdje bi se mogli pronaći originalni pokloni za blagdane.

No, valjda kako i priliči ovoj 2020. godini ni to se nije dogodilo. Koronavirus svima je pomrsio planove, otkazao sajmove, priredbe, manifestacije pa i izložbe.

Zatvorio klubove i kafiće. Ipak, unatoč zatvaranju kluba Azimut, svih devetnaest umjetnika dostavilo je svoje radove. Gdje ima volje – ima i načina!

Izložba je u galeriji kluba postavljena i otvorena. Ne smije se otići pogledati zbog primjene protuepidemijskih mjera u borbi protiv Covida 19 ali u njoj možete uživati on line.

–  ‘Ovu izložbu ne smijete doći pogledati, ali zato online možete doživjeti dio čarobnog ugođaja našeg božićnog tinela’ – poručila je Silvija Sunara koja je izložila svoj mozaik. Drevna slikarska tehnika njena je preokupacija kojom se intenzivno i uspješno bavi kao jedna od rijetkih umjetnica.

Svojim radovima predstavili su se: Silvija Sunara,  Zvonimir Vila, Danijel Hrg (Deni design), Miranda i Mario Juras (Lulas Art), Branka Grubić, Denis Jakovljević, Prixa stuff, Lana Martinović Čala, Dolores Bujas, Adrijana Diklić, Julijana Mašina, Ivana Antić Stošić, Zrinka Magazin, Branka Telenta, Vedran Baus, Nives Jakovljević, Anita Franin Pećarica, Nino Šolić, a umjetnicima se pridružio i Koraljko Greben iz doline Neretve.

Galerija je uređena u toplom božičnom ugođaju s točno 167 izloženih unikatnih eksponata – slika, fotografija, instalacija, lampi, namještaja, nakita i različitih ručno rađenih uporabnih i ukrasnih predmeta.

Izložba će biti otvorena do 8. siječnja 2021. godine.

Svaki od umjetnika dobio je svoj profil od Azimuta a link za radove Silvije Sunare je: https://azimut.art/silvija-sunara/?fbclid=IwAR2llaM8Fx4MgdwcvJEcDaSRgq85E8kyM55iEkblsIN8yJYxH9f2uOYIVTU

FOTO: Šibenik In

Jedan od mozaika – rad Silvije Sunare


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background