Šibensko kninska županija ima 32 osobe oboljele od COVIDA-19, jedna osoba sa područja Grada Drniša

- 3. travnja 2020.

Potvrđen je još jedan slučaj COVID-a 19 u Šibensko kninskoj županiji a oboljeli je bliski obiteljski kontakt sa zaraženom osobom sa Murtera.

Na dan 3. travnja na području naše županije je oboljelo ukupno 32 osobe – priopćio je Stožer civilne zaštite.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a tri pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split.

Četiri osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 348 osoba od kojih je 146 osoba kontakti s oboljelima.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su tri dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da je jedna osoba kršila mjeru.

Broj oboljelih i dalje raste, stoga iz stožera apeliraju na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, izlaze vani samo ako je izlazak neophodan jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo zaustaviti širenje epidemije – poručili su iz županijskog stožera.

  • Stožer je danas po prvi puta dao podatke sa kojeg područja su oboljeli.

Trenutno stanje u našoj županiji:

  • 22 osoba je s područja Općine Murter-Kornati
  • 2 osoba s područja Općine Tisno
  • 3 osobe s područja Grada Vodica
  • 3 osobe s područja Grada Šibenika
  • 1 osoba s područja Grada Drniša
  • 1 osoba s područja Grada Skradina

Prosječna dob oboljelih na razini županije je 70 godina. Za područje otoka Murtera, na kojem imamo najveći broj oboljelih, prosječna dob oboljelih je 73 godine, a za ostatak županije 46 godina. Od ukupno oboljelih 7 je žena, a ostalo su muškarci.

Na virus SARS-CoV19 do danas je testirano 137 osoba iz naše županije.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian