Sastao se Stožer civilne zaštite: U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa

- 27. veljače 2020.

Održana je sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije.

Sjednici je nazočio župan Goran Pauk, a vodio ju je zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević koji je jučer sudjelovao na sjednici Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Tema sjednice nacionalnog Stožera civilne zaštite bila je koordinirano postupanje sustava civilne zaštite za zaštitu od koronavirusa.

Zaključke sastanka iznio je na današnjoj sjednici Nikola Blažević.

  • Stožeri civilne zaštite svih hrvatskih županija trebaju aktivirati sve dionike sustava civilne zaštite kako bi se pripravnost podigla na višu razinu.
  • Kroz međuinstitucionalnu i međuresornu suradnju potrebno je suzbiti širenje panike i ojačati povjerenje građana u institucije sustava koje savjesno i odgovorno rade svoj posao.
  • Građanima se preporučuje informiranje putem službenih kanala i pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljenih na poveznici:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

„U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, a u slučaju da se on i pojavi, naše službe su spremne odgovoriti izazovima koji nas očekuju. Protokoli su definirani zakonom, situacija je pod kontrolom, a građani mogu biti mirni. O svim promjenama i daljnjim aktivnostima javnost će biti pravovremeno informirana.“, poručio je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian