Rekordan broj izlagača na sajmu agroturizma u Skradinu

- 1. svibnja 2015.

Foto: Marija Lojić

Županijski sajam agroturizma po sedmi put održava se u Skradinu, otvorio ga je ministar turizma Darko Lorencin u nazočnosti gradonačelnika i načelnika Šibensko-kninske županije te župana i predsjednika Turističkih zajednica iz svih hrvatskih županija .
Izlaže rekordan broj izlagača, gotovo njih 180 iz cijele Hrvatske , a partner sajma je Brodsko-posavska županija odakle je u Skradin stiglo 30 proizvođača. Tu je 20 tak drniških proizvođača koji su pokazali da imaju što ponuditi na sve zahtjevnije tržište. Sajam traje dva dana, a u raznovrsnoj agroponudi dominiraju vina, suhomesnati proizvodi, pršuti i sirevi, te ekoproizvodi – od hrane, kozmetike i suvenira.
Agroturizam ima vrlo snažnu socijalnu i gospodarsku komponentu, jer omogućava zapošljavanje i samozapošljavanje, te štiti autohtone proizvode, kazao je otvarajući sajam ministar Lorencin i pozvao sve da ustraju i budu uporni u zaštiti tipičnih proizvoda, jer to je najbolji način za ostvarenje još boljih uvjeta za turizam.
Ovakvo sajamsko okupljanje važno je za prezentaciju malih proizvođača i njihove ponude, što je od iznimne važnosti za turističku promidžbu cijele Šibensko-kninske županije, istaknuto je na svečanosti otvaranja. Župan Goran Pauk kazao je kako Sajam agroturizma postaje prepoznatljiv znak naše županije, te iz godine u godinu postaje sve bolji i brojniji.
Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić ističe kako je sajam dobar način za poslovno povezivanje sjevera i juga Hrvatske.
Sajam su organizirali Šibensko-kninska županija, županijska Razvojna agencija u suradnji s Gradom Skradinom, Obrtničkom i Gospodarskom komorom te županijskom Turističkom zajednicom. Proteže se u šatoru na 1200 m2.
Na svečanom otvaranju nastupila je KUU ‘Zvona Zagore’ iz Mirlović Zagore .

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background