Razbijena sprava za vježbanje na Podvornici

- 31. srpnja 2017.

Prije nešto manje od godinu dana, Drniš je kao prvi grad u Hrvatskoj dobio vježbalište u sklopu akcije Coca Cola Aktivna zona. Da Drniš dobije svoju aktivnu zonu, glasovao je velik broj građana, što nas je na kraju dovelo na visoko peto mjesto i osiguralo nam Coca Cola vježbalište na otvorenom. 

Da će vježbalište imati rok trajanja od 11 mjeseci nitko nije mogao očekivati, ali zato su tu lokalni vandali da nas i ovaj put razuvjere. Očitovanje o tom, a i drugim primjerima vandalizma u našem gradu dao nam je gradonačelnik Josip Begonja.

– Na temelju dojave građana utvrdili smo da je na vanjskom igralištu koje smo dobili prošle godine, došlo do lomljenja jedne od sprava. Grad je već poduzeo prve korake u sanaciji te sprave. Moram izraziti razočaranje pri usporedbi sa javnom rasvjetom u gradskom parku, koja ne preživi niti desetak dana. Dolazimo do trenutka kada se moramo zapitati ima li smisla uopće popravljati i održavati te stvari, trošiti novac na popravke, a suočeni smo s činjenicom da će to biti devastirano. – kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je izrazio žaljenje za ovim nedjelima i apelirao na građane da se ovakve stvari više ne ponavljaju – jer to sve što radimo, radimo zapravo sebi. Rješenje ovog problema vidi u postavljanju video nadzora na području gradskog parka i sportskog centra na Podvornici.

Kaznena prijava protiv počinitelja neće biti podignuta zato što šteta nije prevelika, pa se takve prijave u startu odbacuju. Financijski nam nije problem popraviti jednu spravu, problem je u činjenici da je danas uništena jedna sprava, a sutra će biti drugih pet. – kazao je gradonačelnik.

Sprave-1


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian