Raste broj turista na drniškom području

- 11. srpnja 2017.

Nakon izvrsnih prvih turističkih rezultata za Šibensko-kninsku županiju pozitivan rast u dolascima i noćenjima bilježi i drniško područje.
Do 1. srpnja na ovom našem području zabilježeno je nešto više od tisuću dolazaka, što je 8 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Zabilježen je i rast u noćenjima od čak 25 posto odnosno u prvih šest mjeseci ostvareno je 3 386 noćenja. Samo u mjesecu lipnju, ostvareno je 539 dolazaka i 1607 noćenja što je više od polovine ukupnih dolazaka od početka godine.

– Ovaj broj dolazaka bilježimo isključivo zahvaljujući privatnim iznajmljivačima. Jer nažalost naši veći subjekti konkretno i hoteli bilježe veliki pad ove godine. Tako da su privatni iznajmljivači ne samo uspjeli dignuti brojke već i amortizirati ovaj veliki pad i još uvijek nas održati u plusu, kazala je Josipa Čupić , direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Drniša.

S brojem dolazaka i noćenja rastu također rastu i smještajni kapaciteti na ovom našem području kaže direktorica Čupić. Većina ih je sa tri zvjezdice, 4 objekta su sa 4 zvjezdice i jedan sa 5 zvjezdica:

– U protekle dvije godine se registriralo gotovo polovica naših objekata. Trenutno imamo 42 smještajna objekta. Tu brojim i velike objekte u kojem djelatnost obavljaju privatne tvrtke i privatne iznajmljivače. Od ova 42 objekta njih 10 se registriralo tijekom 2017.godine. Isto toliko se registriralo u prošloj 2016. godini i oni zajedno su digli naše kapacitete za 85 osnovnih, odnosno 28 pomoćnih ležajeva, a ukupno sada imamo 281 osnovnu postelju i 68 pomoćnih. S druge strane u susjedne tri općine (Ružić, Promina, Unešić) imamo 18 smještajnih jedinica sa 106 osnovnih i 31 pomoćnim ležajem, a uglavnom je riječ o kućama za odmor.

Upravo kuće za odmor privlače goste sa francuskog govornog područja kojih je najviše na ovom našem području.
– Ima ih iz Francuske, Belgije, Nizozemske, a raste broj gostiju iz Velike Britanije, naravno tradicionalno tu su Nijemci i Austrijanci na našem području. Dakle, oni preferiraju ovaj tip usluge kuće za odmor.

Sve njih sve više privlače aktivnosti realizirane projektom Razvoj turizma na Rubnim dijelovima NP Krka:
– Veliki broj naših gostiju traži infrastrukturne sadržaje koji su nastali kroz ovaj projekt, upoznati su sa našom prirodnom i kulturnom baštinom. Tako da, evo Kanjon Čikole, do prije par godina relativno nepoznanica sada većina naših posjetitelja je čula za njega i zainteresirani su za obilazak.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background