Radio Drniš ponovno nagrađen za manifestaciju “Radio pijaca”

- 24. studenoga 2010.

Na Trećim danima elektroničkih medija što su od 17. do 21. studenog održani u Rovinju projekt Radio Drniša “Radio pijaca – noćni sajam tradicije i običaja drniškog kraja” ponovno je, drugu godinu za redom, proglašen najboljom akcijom u organizaciji lokalnih radio postaja u Hrvatskoj.

Prošle godine u kategoriji najboljih akcija HURIN je nagrade dodijelio trima postajama, ove godine nagrađen je samo Radio Drniš. Riječ je o manifestacija koja vraća u davno zaboravljena kulturno socijalna zbivanja u Drnišu, donosi kupovanje, druženje, plesanje, pjevanje, objedovanje.

Događaj je i ove godine na drniškoj tržnici organiziran u kolovozu u okviru programa obilježavanja Dana Grada Drniša i blagdana Sv. Roka. Na drugoj Radio pijaci posjetitelji su mogli svjedočiti još većem broju izlagača, još maštovitije osmišljenim štekatima udruga, mogli su kušati razne delicije te kupiti razne suvenire i rukotvorine, uz najčešći komentar građana upućen djelatnicima radija “nadmašili ste sami sebe”.

Predstavljeni su bili brojni ručni radovi, tradicionalni i izvorni proizvodi, kulturno-umjetnička društva i udruge sa ciljem da se osjeti drniški način života i duh tradicije starog drniškog pazara. Nakon gotovo 20 godina djeca su pak na tržnici mogla vidjeti i magarca te čuti cjenkanje oko njegove prodaje. Oni koji nisu bili u mogućnosti doći ponovno su mogli pratiti trosatni program uživo na 89 mhZ.

Treći dani elektroničkih medija, koji objedinjuju 16. Dane radija, 3. Dane televizija i 3. Dane interneta, odvijali su se pod pokroviteljstvom Vlade RH. Ujedno je Zlatna plaketa za 30 godina rada za mikrofonom dodijeljena glavnoj urednici i direktorici Radio Drniša Aniti Vukušić.

Ove godine po prvi put organizirana je i promocija regionalnih centra na kojoj su radio postaje predstavile sebe i svoj kraj. Najposjećeniji štand bio je onaj regije Dalmacija II u kojoj su radio postaje s prostora Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije, a središnji razlog bio je drniški pršut kojeg su posjetitelji mogli degustirati i sami rezati.

Promociju drniškog kraja omogućili su partneri Radio Drniša: pršutana Bel-Cro s Miljevaca, mini mljekara I-PAK iz Pakova Sela, drniški pogon Dalamacijavina, vinar Marko Duvančić, udruga žena Sv. Roko i Ivan Tomić iz Siverića sa svojim suskom.

nagrada_pijaca_1

nagrada_pijaca_2

nagrada_pijaca_3


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Sljedeća objava

O VREMENU NAŠEM


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background