“Zelena čistka” na Miljevcima

- 18. travnja 2012.

Po prvi put u Hrvatskoj organizira se akcija “Zelena čistka” koja će okupiti najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša. Javna ustanova Nacionalni park Krka pridružuje se nacionalnoj akciji sa ciljem uklanjanja ilegalno deponiranog otpada na rubnom dijelu parka točnije na području Miljevaca, u Brištanima Donjim.

Akcija će se održati u petak, 20. travnja sa početkom u 9 sati a pozvani su svi volonteri, pojedinci, lokalne udruge i organizacije. Kontakt osobe za prijave su Marin Malenica na broj 095 82 15 413 i Silvija Ćaleta na broj 091 225 4007.

Iz Nacionalnog parka Krka poručuju kako je pravo na čist okoliš jedno je od osnovnih prava čovjeka, a očuvanje prirodnih resursa neophodno za kvalitetan život. Nacionalni park “Krka” temelji svoje aktivnosti na zaštiti prirode, okoliša i podizanju svijesti građana o važnosti očuvanja našeg okoliša. Stoga se bez razmišljanja odazivamo ovakvim i sličnim akcijama.

“Zelena čistka”, koju promovira i Radio Drniš, najveći je volonterski projekt u povijesti čovječanstva, a provodi se s ciljem uklanjanja ilegalno odloženog otpada u koju se do sada uključila 91 zemlja!

Svi građani se mogu uključiti na način da fotografiraju divlje odlagalište otpada, fotoaparatom ili mobilnim telefonom. Zatim fotografiju pošalju preko web stranice Zelena čistka.

U Hrvatskoj se “Zelena čistka” održava u subotu 21. travnja.

cistka-internet


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background