Puljani dobivaju centar vrijedan 40 milijuna kuna (audio)

- 18. veljače 2014.

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Krka Tonči Restović i koordinator Projekta integracije u EU Natura 2000 Igor Kreitmeyer predstavili su danas u Šibeniku projekt izgradnje posjetiteljskog centra Puljani u sklopu Nacionalnog parka Krka a koji će biti apliciran na strukturne fondove Europske unije.
Izgradnja i uređenje kapaciteta Centra Puljani, pod nazivom ‘Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg toka rijeke Krke’, podrazumijevaju uređenje hostela, laboratorija za hidrološka istraživanja, blagovaonice i Internet centra, interijera Prirodoslovne zbirke, poučne staze te pratećih komunalnih sadržaja za edukativni prihvat djece i mladih. Sve skupa prostiralo bi se na području od gotovo 50 tisuća m2.
– “Projekt je iznimno važan za Nacionalni park Krka ali i za cijeli sustav zaštite prirode u Hrvatskoj”, kazao je ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović:

{play}images/audio2/Zmajlovic_1.mp3{/play}

– “To nisu projekti koji su usmjereni samo na zaštitu prirode već i na razvoj”, naglasio je ministar Zmajlović:

{play}images/audio2/Zmajlovic_2.mp3{/play}

– “Vrijednost investicije izgradnje Centra Puljani je 40 milijuna kuna, a iz fondova EU trebalo bi se pokriti od 95 do 99 posto sredstava.
Projekt bi trebao biti gotov kroz dvije godine”, rekao je Tonći Restović ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Krka:
{play}images/audio2/1802_Restovic_1.mp3{/play}

– “Gornji tok rijeke Krke za sada je najpoznatiji po Burnumu a izgradnjom Centra Puljani zaokružila bi se cijela priča”, istaknuo je ravnatelj Restović:

{play}images/audio2/1802_Restovic_2.mp3{/play}

Koordinator Projekta integracije u EU Natura 2000 Igor Kreitmeyer pohvalio je dugogodišnji rad i doprinos kolega Drage Marguša i Marina Malenice u Puljanima te je kazao:

{play}images/audio2/Kreitmeyer.mp3{/play}


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian