Proslava Dana grada Drniša i blagdana sv. Roka

- 15. kolovoza 2022.

Sutra slavimo Dan Grada Drniša i blagdan svetog Roka.

Drnišani sv. Roka štuju od 1734. kad su sagradili kapelicu u spomen na sveca koji je grad obranio od zarazne bolesti – kuge.  Misna slavlja najavljena su za 7:00 sati, predvodi fra Damir Ćiro Čikara, te u 08:00 sati fra Ivan Lukač.

Za 10 sati najavljeni su sveta misa i procesija sa svečevim kipom. Svetu misu predvodi novi drniški župnik fra Lukica Vojković. Poslijepodne je tradicionalna misa sa blagoslovom djece u 19 sati.

Obilježavanje Dana grada započeti će  tradicionalnom budnicom ulicama Drniša u izvedbi Gradskog puhačkog orkestra Drniš. Za 09:30 sati najavljeno je polaganje vijenaca u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu pored spomen križa kraj župne crkve Gospe od Ružarija.

Za popodne je najavljena svečana sjednica Gradskog vijeća koja će se održati u velikoj gradskoj vijećnici sa početkom u 17 sati i 30 minuta, koju ćemo uživo prenositi u programu Radio Drniša.

Na sjednici ovogodišnjim laureatima biti će dodijeljene nagrade i priznanja.

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO GRADA DRNIŠA bit će dodijeljena IVANU TOPIĆU  za zapažene uspjehe i ostvarenja u kulturi i umjetnosti na području Grada Drniša.

NAGRADA GRADA DRNIŠA Udruzi 142.brigade HV-a  Drniš, povodom 30. godišnjice formiranja 142. drniške brigade HV kao i za obilježavanje deset godina aktivnog rada na promicanju Domovinskog rata i skrbi o obiteljima branitelja na području Grada Drniša, ptpom Ligi protiv raka Grada Drniša, za postignute rezultate u prethodnoj godini u humanitarnom radu.

Nagrada Grada Drniša ujedno će biti uručena i tvrtki ALUFLEXPACK NOVI d.o.o. iz Poličnika,

za postignute rezultate u prethodnoj godini u razvoju gospodarstva.

PLAKETA GRADA DRNIŠA biti će dodijeljena DAMIRU BILIĆU za 73. dobrovoljno darivanje krvi, te Klapi “Drniš” za promociju Grada Drniša diljem Republike Hrvatske i inozemstva.

Navečer je fešta na Poljani – od 22 sata nastupa Dalmatino, za 24 sata najavljen je vatromet.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian