Prijavljena dva projekta iz koncepta “smart city”

- 6. kolovoza 2019.

Svoj put prema „pametnom gradu“, Grad Drniš je započeo kroz mobilnu aplikaciju Visit Drniš, implementacijom sustava javnih bicikli, zatim uspostavom Wi-Fi mreže u glavnim gradskim točkama (koja je u realizaciji), nabavom električnih bicikli za komunalne službe Grada, uvođenjem LED pametne rasvjete na rekonstruiranoj prometnici D-33, a nastavlja sa dva nova projekta koja su nedavno prijavljena.

Radi se o projektima implementacije pilot projekta sustava upravljanja javnom gradskom rasvjetom i implementaciji pilot projekta sustava mjerenja kvalitete zraka na području Grada Drniša. Što je o projektima kazao gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja poslušajte na linku: Najava novih projekata

Ovi projekti obuhvaćaju realizaciju pilot projekata IoT gradske mreže Grada Drniša za potrebe uvođenja inovativnih rješenja i umreženog digitalnog sustava za upravljanje infrastrukturom grada. U prvoj fazi će se realizirati postavljanje gradske IoT mreže (LoRaWAN) i njeno pilotiranje u upravljanju gradskom rasvjetom koja će se pilotirati na 81 rasvjetnom tijelu ugrađenom na prometnici D-33. Cilj uvođenja LED pametne rasvjete je smanjenje troškova upravljanja i održavanja gradske rasvjete, osigurati bolju energetsku učinkovitost, smanjiti svjetlosno onečišćenje i povećati sigurnost građana.

 

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian