Prezentiran rad novog komunalnog vozila

- 19. veljače 2016.

Foto: Josip Živković

Drniška komunalna tvrtka „Gradska čistoća” proširila je opremu nabavom novog vozila. Riječ je o multifunkcionalnom komunalnom vozilu MUVO, kojeg proizvodi tvrtka RASCO d.o.o. iz Kalinovca nedaleko od Đurđevca. MUVO ima brojne namjene zahvaljujući raznim priključcima i radnim alatima – čišćenje i pranje gradskih površina, održavanje raslinja u ljetnom razdoblju ili kao vozilo za prikupljanje otpada, obavljanje radova na visini ili prijevoz tereta te kao vozilo zimske službe.
„Vozilo je malih dimenzija, velike nosivosti i mogućnosti da radi 24 sata dnevno sedam dana u tjednu. Specifičnost vozila je da može u roku od 15 minuta promijeniti iz jedne funkcije u drugu”, kazao je za Radio Drniš Krešimir Kašnar, direktor tvrtke RASCO d.o.o.
Drnišani su jedni od rijetkih koji posjeduju ovo vozilo jer svega ih je 16 u cijeloj Hrvatskoj. 1,277,000 kuna vrijedno vozilo sufinancirano je s 947,000 kuna od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dok je preostali iznos osigurao Grad Drniš iz svog proračuna.
Prezentaciji rada komunalnog vozila drniške Gradske Čistoće održanoj u prijepodnevnim satima na Poljani prisustvovali su gradonačelnik Drniša Josip Begonja i direktor Gradske čistoće Marinko Šindilj.
O važnosti novog komunalnog vozila za grad gradonačelnik Begonja je kazao: „Vozilo je važno ne samo radi čišćenja ulica već i zbog održavanja pristupa gradu i selima koje ćemo u slučaju snijega moći učiniti prohodnim i nećemo morati čekati na veće tvrtke s kojima surađujemo, a koje su primarno zadužene za državne i županijske ceste. Naravno, od toga nam je primaran malčer radi kosidbe koji nas iznimno skupo košta, a koji predstavlja probleme po selima gdje se tako često ne čisti”.
„Ovaj stroj u budućnosti će pojačati naša osnovna sredstva, nadam se da će se time riješiti problem raslinja u sezoni vegetacije, a i učinkovitost na terenu će se samim time poboljšati”, kazao je direktor Gradske čistoće Marinko Šindilj.

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background