Premijer Plenković posjetio novi, suvremeni pogon Aluflexpack-a u Drnišu

- 5. kolovoza 2023.

Jednu od trenutno najvećih investicija proizvodne djelatnosti u Hrvatskoj  a riječ je o suvremenom pogonu kompanije Aluflexpack u Drnišu, posjetio je danas predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

S njim su bili potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa  i veza Oleg Butković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, te gradonačelnik Drniša i saborski zastupnik Josip Begonja i župan Šibensko kninski Marko Jelić.

Kroz drniški pogon proveli su ih predsjednik uprave Aluflexpack Grupe Johannes Sreurer i član Uprave Antonio Stojanov.

Tvrtka Aluflexpack u završnoj je fazi investicije vrijedne preko 70 milijuna eura kojom modernizira drniški proizvodni pogon.

– Investicija u Drnišu realizirana je većinski vlastitim sredstvima uz korištenje bespovratnih sredstava HAMAG – BICRO.

Ponosni smo na modernizaciju pogona i zadovoljni što su hrvatske vlasti na svim razinama od lokalne i regionalne do središnje prepoznali važnost investicije i pružili podršku – poručili su iz tvrtke.

Investicija u Drnišu uključuje izgradnju 13.000 m2 proizvodnih površina, instalaciju najmodernijih linija za preradu aluminija i finalizaciju proizvoda, čime se povećava kapacitet pogona za dodatnih 30.000 tona, uz poštovanje najviših ekoloških standarda gdje je u modernizaciju postojećih i izgradnju dodatnih sustava za zaštitu okoliša uloženo 3,5 milijuna eura.

– Izvoz čini 90% ukupnog prihoda naše kompanije a zahvaljujući ovoj investiciji taj će postotak i rasti. Planiramo i zapošljavanje 66 novih djelatnika, što je već u tijeku, od zaposlenika u pogonu i administraciji do inženjera različitih struka na rukovodećim pozicijama.

Aluflexpack tako ostaje najveći poslodavac u drniškom kraju – priopćeno  je iz Aluflexpacka.

Premijer nije davao izjave za medije.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian