Požar na Promini još nije ugašen, podignut stupanj pripravnosti (audio)

- 24. kolovoza 2017.

Požar na Promini još nije ugašen, ali je pod nadzorom vatrogasaca. Izdimljavanje se sporadično još uvijek javlja iznad Bibića i Raiča, te Čulina.
Na požarištu dežura 50 pripadnika HV-a te 140 vatrogasaca, kazao nam je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.

Nakon što je župan Šibensko kninski Goran Pauk stupanj pripravnost civilne zaštite u županiji podigao jučer na viši nivo, istu takvu odluku za područje Grada Drniša donio je i gradonačelnik Josip Begonja.
Odluka se odnosi na sve članove Stožera civilne zaštite Grada Drniša, ostale operativne snage sustava civilne zaštite, Vijeća mjesnih odbora, Vijeća gradskih četvrti, pripadnike DVD-a, JVP, sve javne ustanove i udruge na području Grada Drniša te ostale fizičke i pravne osobe, koje su dužne sukladno svojim planovima i prosudbama podignuti stupanj pripravnosti iz djelokruga motrenja i dojavljivanja u području protupožarne zaštite.

U Drnišu je sinoć održana proširena sjednica Stožera za civilnu zaštitu, kojoj su prisustvovali predsjednici mjesnih odbora, predstavnici planinara, lovaca, vatrogasaca, GSS-a, policije, šumarije, komunalnih društava i drugi.
Podizanje stupnja znači da bi i građani trebali aktivnije sudjelovati u zaštiti od požara. Pri tome se misli na organizaciju cisterni s vodom, upotrebu građevinskih strojeva, te civilne ophodnje na ugroženim područjima.
S obzirom da mještani najbolje poznaju situaciju u svom selu predsjednici mjesnih odbora zamoljeni su da policiji prijave svako sumnjivo vozilo ili nepoznatu sumnjivu osobu koju primijete u naselju.
Na Stožeru je pohvaljen i Mjesni odbor Velušića, za angažman u gašenju požaru.

Načelnik Stožera Tomislav Dželalija:
{play}images/audio2/stozer_dzelalija1.mp3{/play}

O aktualnoj situaciji Dželalija kaže:
{play}images/audio2/stozer_dzelalija2.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background