Potpisivanje peticije za nastavak rada omiljene drniške liječnice

- 16. studenoga 2020.

Nakon što je Drnišom odjeknula vijest da je Upravno vijeće Doma zdravlja Drniš odbilo zahtjev dr.med.spec. Omerke Mikulandre za produljenje zakupa poslovnog prostora u drniškom Domu zdravlja građanima nije dugo trebalo da se dignu na noge, organiziraju i krenu u potpisivanje peticije za obranu doktorice koja brojnim obiteljima znači puno više od liječnika.

Svojim velikim srcem, požrtvovnim radom i brigom o pacijentima kojima je dugi niz godina baš uvijek na raspolaganju – postala je mnogima praktički član obitelji.

Omiljenoj doktorici poznatoj po svojem nesebičnom pomaganju drugima, legendi drniškog Doma zdravlja, nakon navršene 65 godine života privatna praksa u ordinaciji obiteljske medicine je do 20. prosinca 2020. godine.

No u situaciji ozbiljne zdravstvene ugroze u kojoj se nalazimo, pandemije koronavirusa te nakon poziva ministra zdravstva Vilija Beroša koji je pozvao i umirovljene liječnike, da ako mogu svoje znanje i stručnost u ovim teškim vremenima stave ponovno na raspolaganje preopterećenom zdravstvenom sustavu dr. Mikulandra nije ni minute dvojila hoće li ostati raditi ili ne. Podnijela je zahtjeve Šibensko kninskoj županiji i Domu zdravlja Drniš za nastavak rada. No odbijena je iz još uvijek nepoznatog razloga.

Građane Drniša čudi ovakva odluka za doktoricu koja je vrlo vitalna i radišna te žele odgovore.

Dodajmo kako je prošle 2019. godine doktorici uručena i Nagrada Grada Drniša za životno djelo za zapažene uspjehe i ostvarenja u zdravstvenoj skrbi, te za humana djela na području Grada Drniša.

Tada je kazala:

– ‘Nagradu doživljavam kao javno priznanje za djelo, koje je moje moja liječnička ali prije svega ljudska dužnost. Hvala mom gradu Drnišu, i svima koji su vidjeli plodove moga rada a koji su rezultat životnog odricanja, ljubavi i discipline prema mom životnom pozivu. Bez vas sada ne bi stajala na ovom mjestu. Nagradu posvećujem svojim roditeljima koji su cijeli svoj život utkali u mene i u naš grad, pomagali, i bili mi potpora na mom životnom putu’, kazala je doktorica Mikulandra.

PRIKUPLJANJE POTPISA

Peticija koja će biti poslana Šibensko kninskoj županiji kao osnivaču Doma zdravlja Drniš, te Ministarstvu zdravstva može se potpisati kod sestre Zlate koja sa dr. Omerkom radi dugi iz godina te kod Gordane Škrapić na broj mobitela 098 523 374.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian