Potpisani partnerski sporazumi za ‘Adriatic Canyoning’

- 9. lipnja 2017.

Nakon što je prije deset dana u Splitu potpisan Ugovor o bespovratnim sredstvima Europske unije za provedbu projekta ‘Adriatic Canyoning’ kojega će zajednički u okviru prekogranične suradnje provesti Grad Široki Brijeg, Općina Grude, Grad Drniš, Grad Obrovac, Razvojna agencija Zadarske županije – „ZADRA NOVA”, te Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog jučer je u Širokom Brijegu gradonačelnik Drniša Josip Begonja u ime Grada Drniša sa partnerima na projektu potpisao i međupartnerski sporazum.

Provedba projekta započinje 1. srpnja. Ukupna vrijednost projekta je 1.880.297,66 EUR-a. Iz Europskih fondova je predviđeno sufinanciranje u iznosu od 1.598.253,00 EUR-a.

Šest partnera projektom ‘Adriatic Canyoning’ želi potaknuti razvoj turizma na lokacijama: Peć mlini i Borak u BiH, kanjoni Čikole i Zrmanje u Hrvatskoj, te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori.

Cilj projekta je ove lokacije integrirati u postojeću turističku ponudu s novim i atraktivnim turističkim sadržajem, namijenjenim svima koji žele aktivniji i adrenalinski odmor.

Na trilateralnom pozivu prekogranične suradnje predano je ukupno 165 projekata, a ‘Adriatic Canyoning’ je zauzeo visoko treće mjesto na rang listi.

Vrijednost projekta Grada Drniša je 354.775,05 EUR-a, od čega će se 85% sredstva osigurati iz fondova Europske Unije, a ostatak iz gradskog proračuna.
Projekt će trajati 30 mjeseci. Planirano je uređenje biciklističkih staza u Pakovu Selu i Pokrovniku, uređenje i opremanje Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu, te nabava i postavljanje prvog Sustava javnih bicikli u dalmatinskom zaleđu.
Glavni cilj je poboljšanje turističke ponude Drniša, te daljnje poticanje i razvoj ruralnog turizma.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background