Postoji li još klub na Podvornici?

- 10. travnja 2018.

Nastavlja se agonija u Nogometnom klubu DOŠK. Već smo pisali i pričali u našem programu o stanju u klubu. Vjerovali smo da će u ovoj godini doći do pomaka, posebice što se sljedeće godine obilježava 100. rođendan DOŠK-a, ali čini se ništa od toga. Klub je možda u najvećoj krizi u povijesti. Mlađe kategorije dobro rade, treniraju i bilježe uspjehe. Interes za nogomet kod mladih postoji.

No, problem je prva momčad. Godinama se natječe u Županijskoj ligi koja je uvjerljivo najlošija u Hrvatskoj, a čak i u tom rangu natjecanja DOŠK je uspio biti posljednji. Sreća je jedino što DOŠK-ovci ne moraju strahovati od ispadanja iz lige jer nižeg ranga nema. Međutim, može se igrati loše, gubiti utakmice pa i završiti na zadnjem mjestu, ali ne treba se sramotiti i rušiti ugled kluba. Nažalost, iz DOŠK-a nam dokazuju kako uvijek može još lošije i sramnije. Podsjetimo, Drnišani se prošlog vikenda trebali odigrati utakmicu s liderom prvenstva Vodicama, ali uoči susreta na raspolaganju su imali samo osam igrača. Utakmica će naravno biti registrirana 3: 0 u korist Vodica. Prije tjedan dana momčad DOŠK-a odigrala je samo jedno poluvrijeme s Rudarom u Siveriću. U drugom dijelu nisu izašli na teren jer nekoliko igrača nije imalo valjane knjižice. Naravno, susret je registriran 3 : 0 za Rudar. Može li se niže pasti? Izgleda da može. DOŠK-u prijeti izbacivanje iz Županijske lige. Povjerenik natjecanja Hrvoje Kulušić kaže da su pravila jasna. Ukoliko u DOŠK-u i odluče nastaviti natjecanje, svejedno klub može biti izbačen. Naime, ako do kraja prvenstva iz neopravdanih razloga ne odigra samo jednu utakmicu, klub će automatski biti izbačen iz lige.

Sve se to događa godinu dana prije velike obljetnice. Jedan od gradskih simbola, nekad davno ozbiljan klub koji je igrao u neusporedivo jačem natjecanju od današnje Županijske lige, dogodine će proslaviti 100. rođendan. Kako će ga obilježiti? Hoće li napokon biti objavljena monografija kluba? Postoji li mogućnost da se održi svečana akademija? Može li se organizirati prijateljska utakmica s Hajdukom? Pripreme za proslavu već su trebale početi, ali kako se već dugo nikakve obljetnice ne obilježavaju, čini se da ne treba puno očekivati ni povodom stotog rođendana. Tribine na Podvornici uglavnom su prazne, malo koga još zanima DOŠK, klubovi koji imaju puno manju tradiciju od DOŠK-a odnose bodove s Podvornice. Dugo, jako dugo traje agonija u N.K. DOŠK. Sada prijeti i izbacivanje iz najnižeg ranga. Povjerenik lige najavio je kako će se održati sastanak uprave i igrača te ćemo vrlo brzo saznati ostaje li DOŠK u ligi ili će istupiti. Možemo li se nadati boljim danima i jednog dana povratku u viši rang? Teško da to očekuju i najveći optimisti. Ovo je, nažalost, drniška sportska stvarnost. Klub koji je bio poznat i priznat i u kojem su stasali mnogi, kasnije prvoligaški igrači, sada je pred izbacivanjem iz Županijske lige. I sve to uoči 100-og rođendana. Može li tužnije?


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian