Počinju XVIII. Večeri pasionske baštine

- 12. ožujka 2019.

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa u Drnišu će se 18. godinu zaredom održati kulturno vjerska manifestacija ‘Večeri pasionske baštine’ – kao svojevrsna priprema.

Ove godine šest je programa od 16. ožujka do 13. travnja, koje organiziraju Pučko otvoreno učilište Drniš, župa Gospe od Ružarija, župa sv. Petra iz Siverića i župa Presvetog Imena Isusovog s Miljevaca.

Prva večer je na rasporedu je u subotu 16. ožujka. U Siveriću, u crkvi Sv. Petra pod dirigentskom palicom Ive Nižića nastupiti će zadarski mješoviti zbor ‘ Condura Croatica’. Početak je u 18 sati.

Nakon tjedan dana, u subotu 23. ožujka u Drnišu, u crkvi Gospe od Ružarija u 19 sati, korizmeni koncert: ‘Stabat mater – plač Majke Marije’ upriličiti će Mješoviti pjevački zbor kulturno umjetničkog društva ‘INA’ iz Zagreba kojim će dirigirati Bojan Pogrmilović. Proslov pred pjevanjem održati će pjesnik Miljenko Galić.

U subotu 30. ožujka također u Gospinoj crkvi u Drnišu sa početkom u 19 sati nastupiti će Pučki pivači župe Sv. Stjepana iz Grohote (Šolta), te klapa Drniš.

Dan poslije, 31. ožujka sa početkom u 20 sati korizmeni koncert ‘Milosti je čas’ održati će drniški Gradski pjevački zbor ‘Neuma’ pod ravnanjem dirigentice Jelene Prpe, nakon čega će u crkvi Gospe od Ružarija, nastupiti i mješovita klapa ‘Sveti Nikola’ iz Metkovića.

Najavljena je i projekcija filma ‘Madrecitas – Službenice milosrđa, misionarke u Ekvadoru’, sa gostovanjem autora filma doc.dr.sc. Krunoslavom Novakom, u dvorani ispostave JU NP ‘Krka’ u Drnišu, u subotu 06. travnja sa početkom u 20 sati.

Večeri pasionske baštine ove godine svojim nastupom 13. travnja u crkvi Presvetog Imena Isusovog u Drinovcima zaključiti će Vokalni ansambl KUD ‘Klek’ iz Ogulina sa koncertom pučkih korizmenih napjeva: ‘Sedam svetih žalosti’. Početak je u 19 sati.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture, Grad Drniš, HDS ZAMP, te Javna ustanova Nacionalni park Krka.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background